Nederland, Amsterdam25 april 2019, door Milou Verbeke

Nieuw in Amterdam: SABABA, Midden-Oosterse keuken aan de Kinkerstraat

Nederland, Amsterdam, 25 april 2019, door Milou Verbeke

Nieuw in Amterdam: SABABA, Midden-Oosterse keuken aan de Kinkerstraat

Nieuwer heb je ze bijna niet; Sababa (Hebreeuwse straattaal voor ‘no worries’) opende afgelopen maandag haar deuren aan de Kinkerstraat in Amsterdam West.
Lekker, betaalbaar en gezond eten geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken en opgezet door vier jonge bevriende ondernemers.
Zijn wij natuurlijk als de wiedeweerga bij. Dat begrijp je.

Sababa Amsterdam

Sababa Amsterdam

Karlijn (eerder werkzaam als kok bij restaurant Merkelbach en de Vergulden Eenhoorn) is de chef en samensteller van het menu. Haar zusje, Jorinde, neemt de bedrijfsleiding voor haar rekening en dan zijn er nog Bob en Joost, welke voornamelijk taken achter de schermen uitvoeren.

Bij Sababa bestel je aan de bar en neem je mee naar huis, zoek je een plekje aan de bar of ga je lekker boven zitten aan één van de vier tafeltjes. Het is bíjna af verteld Joost bij de rondleiding; er wordt her en der nog wat geschoven met de inrichting. Beneden op de muur is een illustratrice druk in de weer gegaan met de kwast; resultaat een kleurrijk tafereel van dieren en groenten.

De perfecte pita

De perfecte pita

Op de kaart vind je pita’s (€9,-) en planbrood met falafel, geroosterde groenten of bio kip. Alles biologisch en overwegend vega(n). En vooral op de pita’s zijn ze trots; dat was een lange zoektocht naar het perfecte volkoren, desem ronde broodje.
Ook staan er verschillende salades op het menu en de ’Sababa’s Mezze’ (€12,-); een borrelplank met onder andere geroosterde aubergine, zoete aardappelfriet, hummus, falafel en mini pita’s. Moet gezegd worden; de pita’s zijn inderdaad heel erg lekker. En voor de falafel gaan we zéker ook nog eens terug. De aubergine was wat ons betreft net iets te gerookt en we moesten een beetje zoeken naar de kip in de pita. Maar, vertelde Karlijn, ze zijn ook nog een beetje aan het experimenten én hebben net een nieuw rookoventje. Snappen wij; gaat dus zeker even langs aan de Kinkerstraat 230 voor wat bargehang en een lekkere pita.

sababa.nu