België, Antwerpen1 februari 2018, door Maartje

Nieuw in Antwerpen

België, Antwerpen, 1 februari 2018, door Maartje

Nieuw in Antwerpen

We zijn zo blij met de rechtstreekse trein naar Antwerpen want oh oh wat houden we van deze stad. Een plek waar alles net wat mooier en lekkerder is. Van shoppen tot eten en vintage interieur. Antwerpen is niet ver en je kunt zo even op en neer. Wij slapen graag in Antwerpen omdat ook de hotels hier zo fijn zijn. Rondstruinen door de straten van Antwerpen is alsof je op een mini-vakantie bent. Waar je dan heen moet? Wat nu weer hip en happening is? Komt ie:

Logeren: Hotel Franq

Logeren: Hotel Franq

Hotel FRANQ, een luxueus boetiekhotel met puik restaurant hartje stad op een steenworp van Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal en de Meir. De locatie kan haast niet beter en eigenlijk is het hele hotel en restaurant om door een ringetje te halen. Dikke kans dat je meteen bij binnenkomst onder de indruk bent: waren we in Antwerpen of in Parijs? Het sfeertje bij Hotel FRANQ is ‘urban chic’. Van nu dus. Met roze fluweel en open ruimtes. Mooi, gewoon heel erg mooi. Hier wil je slapen, en als je niet blijft slapen zeker dineren in het restaurant!

HUMM – House of Hummus

HUMM – House of Hummus

Een restaurants met een focus op hummus is HUMM. Verwacht geen geitenwollensokken vibes (als je dat al deed bij het horen over de kikkererwtenpasta): Hümm is een hedendaagse hippe spot met strak gepolierde betonnen vloer, wit geschilderde baksteen, marmer en hier en daar een leren poef of bank. Er zijn 12 verschillende soorten huisbereide hummus die je zowel ter plekke op kunt eten of af kunt halen. Plus een selectie van natuurlijke wijnen en lokale bieren.

 

Meer van het leukste, nieuwste in Antwerpen (so much to do!) lees je hier: 18 x je wil het NU in Antwerpen.

Bardin

Bardin

Voor een ontbijtje naast je koffie, of gewoon even wat lekkers is Bardin – koffiebar-lunchzaak-aperobar in de buurt van het Antwerpse Stadspark – een aanrader. Bardin is wat je noemt ‘relaxed’: sereen is het er, met buitengewoon vriendelijke bediening, uit de speakers opvallende muziek (het betere seventies-werk met Undertones, Looking Glass, Dolly Parton, en zelfs The Clash en Black Sabbath – wat opvallend prima samengaat met die eerder genoemde sereniteit) en een hele grote tuin, nu al een cadeau voor zonnige dagen die komen gaan.

The Plant Corner

The Plant Corner

Zelfbenoemd Plant lady Sofie Vertongen is het brein achter het hebberig makende The Plant Corner, een stadsjungle aan de rand van het centrum in het Groen Kwartier (waar ook The Jane zit). Eerst runde ze alleen haar webshop Phyt (zoek maar eens op!) en nu heeft ze dus ook een fysieke winkel vol groen. Naast de populaire luchtplantjes, tropische planten en een heleboel cactussen, vind je bij The Plant Corner ook unieke accessoires van verschillende lokale ontwerpers. Van het Antwerpse Ijkpunt en About Wood met hun houten planthouders, het Atelier van Eva V en haar macramé plantenhangers. Maar ook Nederlands design: de grappige pot heads van Rachel Sender en de minimalistische keramiek van Studio Joop. De opvallende diepblauwe muur (gewijd aan bijzondere cactussen) doet denken aan de Marokkaanse Jardin Majorelle.

Restaurant Fons

Restaurant Fons

Misschien kende je 12, Restaurant du Marché al in Antwerpen? Zou zomaar kunnen, want die zat er al een poos. Maar de uitbaters vonden het tijd voor iets nieuws (en dat was het eigenlijk ook wel) en voegden daad bij woord. Een re-styling kwam, zowel van de zaak als van de keuken. Nieuwe stijl, nieuwe looks, nieuwe naam. Een naam die, overigens, een ode is aan de grootvader van de eigenaren. Leuk. Sympathiek ook, en dat is Fons ten voeten uit. Restaurant Fons dus, dan van de opa weet ik niet (maar zal ook vast). Hoezo die ode? Omdat de twee vroeger na school bij opa Fons aanschoven en dan standaard klassiek lekkers voorgeschoteld kregen. Het menu van Restaurant Fons is in het verlengde van die smaak van vroeger: geen poespas, oprecht goede, klassieke gerechten it is. The good way.

Bistrot l'îlot

Bistrot l'îlot

Maar van allemaal is deze misschien – mes op de keel – toch wel het meest favoriet: Bistrot l’îlotEind 2017 geopend op het Eilandje (waar yours truly trouwde, meteen streepjes voor dus). Is niet zo vreemd ook, dat favoriet zijn, want de ene helft van de ondernemers achter de zaak, chef Sander De Saegher, was jarenlang maître en sommelier bij Graanmarkt 13 (FAVORIET), het restaurant van chef Seppe Nobels. Samen met zijn vriendin Valentine Ide startte hij het kleine maar o zo fijne Bistrot l’îlot. Op het menu alleen maar kleine, aantrekkelijke happen in de categorie hoogstaand maar niet hoogdravend. Precies goed. Kroketjes van ossenstaart bijvoorbeeld. En wilde duif. En kreeft. En meer. Zo lekker.