14 september 2018, door Maartje

Nieuw in de Amsterdamse Houthavens: restaurant Lars

14 september 2018, door Maartje

Nieuw in de Amsterdamse Houthavens: restaurant Lars

En restaurants, want waar mensen (met een beetje moneyzz) wonen, moet ook goed gegeten worden. Ja toch? We riepen al even over het kindvriendelijke (en sowieso serieus leuke) restaurant ZA en er is meer: restaurant Lars Amsterdam is coming. Waar? Schuin tegenover Wilde Kroketten en aan de overkant van het water zwaaien de mensen die eten bij Loetje aan het IJ naar je. Twee restaurants met een behoorlijk no-nonsense keuken dus. Lekker wel, maar dat maakt de komst van het wufte restaurant Lars wel zo leuk. Niet zomaar een restaurant maar een zaak van Lars Scharp and Floor Wiggers, een koppel dat jaren bij Restaurant Aan de poel** werkte.

restaurant Lars in de Houthavens Amsterdam

restaurant Lars in de Houthavens Amsterdam

En daarmee is Lars Amsterdam het eerste fine dining restaurant in de Houthavens Amsterdam. De eerste beelden van het koppel Lars en Floor ziet er te gek uit: chique zoals het een restaurant van niveau betaamt, en cool/ ruig/ clean en mooi zoals het de Houthavens mijns inziens betaamt. Daar zeggen ze zelf over dat het, naast uitstekend eten bereid met lokale ingredienten, ook draait om het lekkere huiskamer gevoel. Huiskamer versus fine dining. TOP.
De keuken zal Frans zijn, maar modern en robuust. Een nieuw, eigen ‘handschrift’ beloofd Lars, met een variëteit aan gerechten – voor elk wat wils.
Helemaal open zijn ze nog niet maar reserveren kan al wel!