Den Haag4 mei 2024, door Anouk Ardesch

Nieuw in Den Haag: Restaurant Harper

Den Haag, 4 mei 2024, door Anouk Ardesch

Nieuw in Den Haag: Restaurant Harper

We komen maar wat graag in Den Haag. En laten ze daar nu weer een nieuw restaurant hebben geopend: Restaurant Harper. Op een van de gezelligeste pleinen van Den Haag, de Plaats. Op een historische locatie in een monumentaal pand, gemengd met een elegant interieur, fijn terras, en goede gerechten op de kaart. Afijn, een mooie toevoeging voor Den Haag dus.

Zin in zon en terras in Den Haag? Hier de lekkerste 30 terrassen van Den Haag

Restaurant Harper

Restaurant Harper

Kennen jullie Jamey Bennet en Barlow? Mooi, want de mannen Micheal Tilkema en Melvin van der Meer staan ook bij de nieuwe zaak Harper aan het roer. Samen met Kevin Gerrits die aan de voorkant de leiding heeft en cirkel helemaal rond maakt. Maar natuurlijk ook Piet Scholtens: al vijf jaar lang chef-kok bij Jamey Bennet, en nu werpt hij een nieuwe blik als mede-eigenaar en executive chef bij Harper. Dus het zit wel goed met de echte liefde en passie hier voor het horecavak. Deeze vier mannen  hebben samen meer dan 100 jaar ervaring binnen de Haagse en internationale horeca.

Gelegen aan het plein de Plaats, wat midden in het Royal shopping district ligt. Het is een plek vol historie, waar vroeger Vincent van Gogh heeft gewerkt. Tot op de dag van vandaag is het een levendige plek, goed voor shoppen en voor goed eten en drinken. Daar spelen de mannen van Harper dus op in, en voegen een (hele) fijne plek toe. Restaurant Harper zit in een monumentaal pand uit 1731 en is verdeeld over meerdere lagen.

In het souterrain heb je zicht op de open keuken, waar de chefs laten zien wat ze kunnen. Vanuit de entresol kijk je uit op de bar en het terras. The Upper Room is exclusief af te huren op de eerste etage en heeft een uitzicht over de Plaats en Hofvijver.

De inrichting is classy, afgewisseld met modern en dat huiselijke gevoel. De plek waar je je als gast snel thuis zult voelen. Zo’n plekkie waar je heel de dag prima kunt vertoeven, van een kop koffie, naar een glas wijn, tot een uitgebreid diner. Say less!

De inspiratie voor het menu komt van over heel de wereld. Er wordt gekookt met verse ingrediënten uit het seizoen. Traditionele kookstijlen met een eigen twist, van dat soort. Ze laten zich inspireren door smaken uit het verleden en proberen daarmee nieuwe smaakcombinaties te maken. Dus proeven, dat wil je!