Nederland, Rotterdam27 september 2019, door Maartje

8 x Nieuw en lekker in Rotterdam (september 2019)

Nederland, Rotterdam, 27 september 2019, door Maartje

8 x Nieuw en lekker in Rotterdam (september 2019)

Hoogste tijd voor weer een rondje Roffa beste mensen! De havenstad van ons hart heeft weer zóveel leuks dat we wel een nieuwe ronde moesten doen. Een lijstje met onze nieuwste favorieten: 8 x Nieuw en lekker in Rotterdam (september 2019). Go go go.

San Frou Frou Rotterdam

San Frou Frou Rotterdam

San Frou Frou. Je hoeft geen uitblinker in de Franse taal te zijn om dat te vertalen. Geen fratsen. Geen gedoe. Dat is het idee achter Rotterdams nieuwste en gezelligste zaak. Heerlijk wars zijn ze bij San Frou Frou Rotterdam als het aankomt op de welbekende 2019 grotendeels op instagram-furore gefocuste looks van lately. Nee joh, de zaak aan de Proveniersstraat kan prima zonder. En hoe. Franse naam, Duitse huiswijn, oer-Hollandse namen op de plee (Piet voor de jongens, Corrie voor de meisjes), het menu op een krijtbord en meubels grotendeels van de kringloop. Hé. Lekker. Wat ook geldt voor het eten: San Frou Frou is een bistronomie waar op een moderne manier klassiek Frans gekookt wordt. Lichter dan je gewend bent, en veelal in kleinere porties, lekker om te delen. De huiswijn is niet perse voordelig, wel verrukkelijk. KEI-harde aanrader. Moet je iets in Roffa, doe dan zonder poespas.

Mecca Rotterdam

Mecca Rotterdam

Koffie, herstel: espresso en wijn. En dat dan van het allerbeste soort. In Amsterdam schuiven we voor van dat graag aan bij 4850, verstopt in Amsterdam Oost en in Rotterdam mag je tegenwoordig terecht bij Mecca waar eigenaren Rita en Sven de gastvrijheid zelve zijn, wat het hoekpand aan de Noordsingel inderdaad een Rotterdams mecca maakt voor koffie en natuurwijn. Een hip concept wel, maar Mecca Rotterdam sluit óók aan bij de multi culturele bewoners van de wijk (het Oude Noorden in Rotterdam). Naast koffie en wijn een Midden-Oosters buffet, lichte, warme kleuren en zachte muziek uit de speakers. Zo’n adres van de hele dag, elke dag.

Euskadi Rotterdam

Euskadi Rotterdam

Eu-wat? Euskadi. Langzaam lezen, een keer hardop uitspreken en je vergeet ‘m nooit meer. Moet ook niet want Euskadi, een ander woord voor Baskenland, de lekkerste streek van Spanje, als je het mij vraagt. Klinkt bekend? Kan: de eigenaren runnen verderop in Rotterdam, in de Markthal, ook BasQ. Ha! De liefde bestond dus al, en het werd tijd voor een plek waar mensen rustig aan kunnen schuiven. Op het menu gerechten die je normaal in en rond de Spaanse stad San Sebastian zou eten (de stad met de grootste dichtheid aan Michelinsterren van Europa). Of de zaak geliefd is? Duh. Even reserveren dus.

Diego's Rotterdam

Diego's Rotterdam

Ah! Daar hebben we onze favoriete hamburgerbakker weer! Chef-kok Diego Buik (de man die de duurste burger ter wereld maakte. Die koste het luttele bedrag van € 2.050,- met dank aan  ingrediënten als kaviaar, Oosterschelde kreeft, Japans Dry Aged Wagyu, witte truffel, foie gras en bladgoud) opende op de Kop van Zuid in Rotterdam (stiekem onze lievelingsplek in de stad) zijn eigen burgerbar Diego’s. Vinden doe je de burger van burgerkoning Diego onder het Nieuwe Luxos Theater. Op de kaart o.a. een classic burger, een echt verrassend lekker vegan burger (ook voor carnivoren) en, let op, een Bugles Burger. Van de chips inderdaad. Bestel je ‘m (deden we), dan krijg je een burger met de bekende chips en een verrukkelijke huisgemaakte kaassaus om de hele boel in te dippen. Je plakt het zo op je heupen maar lekker is het wel. Mocht je nog een plekje over hebben, in maag en op heupen, plak er dan ook nog een oreo brownie tegenaan.

cotedazur by rosso rotterdam

cotedazur by rosso rotterdam

In het hoekpand aan het boerengat zat hiervoor nog Van ’t Spit. Geen goede plek voor de van oorsprong Amsterdamse kippetjes, zo bleek, maar vast en zeker wel voor de Rotterdamse inborst van de Rosso-naren. Zij claimden het knappe pandje met de halve grijze gevel, doopten het Cotazur by Rosso en maakten er een warm lokaal van. Typisch zo’n bar-restaurant voor de buurt, en voor wie een blokje om wil fietsen om te smullen van de – voor restaurant Rosso – welbekende verrassingsmenu’s. Slimme keus want in Kralingen wordt gewoond en de buurt kon nog wel een fijn restaurant voor vaker gebruiken. Lees meer

Calaboose Rotterdam

Calaboose Rotterdam

Moeten we een ‘trend’ aanwijzen onder de restaurantopeningen van de laatste tijd, dan is het de ‘en’. Espresso en wijn. Brood en (natuur)wijn. Bier en burgers (oke, dat is een welbekende). Dansen en pizza. En nu in Rotterdam ook saté en cocktails. Dat is een nieuwe, en een verdomd leuke! Bij Calaboose Rotterdam doen ze het, en met verve. Oké, niet alleen saté maar een heel scala aan Indonesian bites en dus die refreshing cocktails. Al is het als het aan Calaboose ligt andersom: het is vooral een cocktailbar met happen. Die cocktails komen trouwens van de hand van Dr. (net als bij SuperNova, zie hier onder) en de hapjes zijn van De Satéman. Iedere derde vrijdag van de maand draait een Rotterdamse DJ de avond aan elkaar. Nu al de leukste avond van de maand.

SuperNova Hotel Rotterdam

SuperNova Hotel Rotterdam

Eerlijk gezegd vonden we het altijd best een beetje lastig om een tof (echt tof) hotel te vinden in Rotterdam. Het bleef toch altijd een beetje al te zakelijk. We misten de oempf zeg maar, het unieke, en boetiekerige. Maar Roffa is met een opmars bezig! Het SuperNova Hotel is nummer één in de (hele kleine) reeks nieuwe hotels in de stad. En wat voor een! Het hedendaagse boetiekhotel in Rotterdam werd geopend door Glenn en Jan-Maarten die openden wat ze zelf misten: iedere kamer anders, goede cocktails inde hotelbar (het menu samengesteld door de shakers van Dr. Rotterdam). Overal is kleur, een vertaling van de kleurrijke Kruiskade en er is een kleine shop maar je de personeelskleding en de bodycare van het hotel kunt shoppen. We like. Klap op de vuurpijl is de stiltetuin waar nog eens vier kamers aan grenzen. Hier slapen we tijdens ons volgende rondje Roffa.

Weelde Rotterdam

Weelde Rotterdam

‘Vroeger’ had Rotterdam stadstuin Uit je Eigen Stad. Een plek waar je kon eten en leren over waar al dat eten vandaan kwam. Een topplek vonden we dat. Net buiten het centrum waar het altijd een beetje vakantie leek, en een ideaal adres om met de kids heen te gaan. Welnu, Uit je Eigen Stad is niet meer. Boeh. Maar oké, we zijn enigszins oké want Weelde kwam er voor in de plaats. De voormalige stadstuin heropende als kantine, restaurant, bar, tuin, podium, galerie en ook nog evenementenlocatie. Herinner je je al die lekkere zomerdagen nog? Nou, toen zat slim Rotterdam dus hier. Goed bekeken want het eten is ZO goed, en de plek vreselijk leuk. Hoe dat in de winter gaat zijn? Nou, dan verkast het hele spul toch gewoon naar binnen? Net buiten het stadscentrum vlakbij station Marconiplein en tramhalte Het Witte Dorp.