Nederland, Den Haag22 juni 2018, door Toine Legters

Nieuw: Nog een bakkie? Den Haag

Nederland, Den Haag, 22 juni 2018, door Toine Legters

Nieuw: Nog een bakkie? Den Haag

Soms loop je prompt weer eens ouderwets tegen een parel aan. Gewoon... Als je op een regenachtige dag een beetje door Den Haag en Scheveningen loopt te dwalen. Zo geschiede en zo hebben we het hier over het nieuwe Nog een Bakkie?, in een non-toeristische woonwijk nét achter de Scheveningse boulevard. Begin mei opende het kleine zaakje met de gezellige naam (want je zaak, Nog een Bakkie? noemen, dat is toch te leuk?) en de gezelligste inrichting die we in tijdens zagen. Een ratjetoe gone good: beter gestyled en origineler dan al zijn 13-in-een-dozijn concurrenten.

Nog een bakkie?

Nog een bakkie?

Ga je naar Scheveningen, dan is de kans groot dat je niet veel verder komt dan het Zwarte Pad, al jaren onverminderd het allerleukste deel van het Scheveningse strand (de leukste zaken, het lekkerste eten, de gezelligste sfeer en all year long hond-vriendelijk (mits – in principe – aangelijnd, al moet je die van ons hard schoppen (dat is een grap natuurlijk, knappe jongen die het waagt onze Willem te schoppen) om ‘m bij ons vandaan te krijgen, laat staan dat-ie andere mensen lastig valt). Maar mocht je nu even wat meer willen doen, en zin hebben in een uitstekend bakkie pleur, een limonade en een stuk taart of een anders dan anders broodje, wandel dan via De Pier (ook leuk!) naar het Kurhaus en loop de straat, die je ook wel de oprijlaan van het Kurhaus kunt noemen, in. Naar links et voila, daar zit Nog een Bakkie.

Onze favoriete Scheveningse strandtenten? Die lees je hier: 8 x favoriet in Scheveningen

Het moge helder zijn dat Nog een Bakkie? er vooral is voor, tsja, nog een bakkie pleur, van het betere soort. De eigenaresse van de zaak had bedacht dat ze ergens aan het eind van 2018 er in geslaagd moest zijn haar droom te verwezenlijken. Onder het juk van de baas vandaan en hop, een eigen toko. Vriendlief voegde daad bij woord, hielp haar met hypnose therapie en zie daar: minder dan een half jaar later is Nog een Bakkie? een feit. Ook leuk: diezelfde eigenaresse is dol op marktplaatsvondsten en Nog een Bakkie is de showcase van deze hobby. De zaak staat helemaal vol met spullen van marktplaats maar de verhalen die bij de stoelen, lampen, kleedjes en meer horen zijn zo mogelijk nóg leuker. Maar dat moet ze je zelf maar vertellen. Wij doen nog maar een bakkie.

Bijna vergeten: is t weer lekker, dan is de achtertuin ook een cadeautje!