Nederland, Den Haag4 november 2018, door Maartje

Nieuw ontbijtclubje: Haley’s Comet in Den Haag (en ze serveren hier dus wél pancakes)

Nederland, Den Haag, 4 november 2018, door Maartje

Nieuw ontbijtclubje: Haley’s Comet in Den Haag (en ze serveren hier dus wél pancakes)

Want, begrijpt u, in het Haagse worden maar weinig pancakes geserveerd. En het is heus niet zo dat wij alleen maar pancakes willen, integendeel (integendeel!), maar we moedigen iedere durfal die het erop waagt graag aan. En bij Haley's Comet durven ze het gewoon. Je moet Haley's Comet een beetje zien als een gekke planeet, waarbij je terug in de tijd stapt, zo húp, naar de jaren 80.

Haley's Comet Den Haag

Haley's Comet Den Haag

Want inderdaad, het is een beetje spacey bij Haley. Denk veel – tikkie lege – ruimte, zwartwit meubilair met hier en daar een gek accessoire. Zoals bijvoorbeeld een arcadekast van Space Invaders, een polaroid camera en zo’n leuke vintage telefoon (in roze, very eyecatcher’ish). Kijken doe je je ogen nog niet echt uit, want wat vooral opvalt is dat het dus (nog?) leeg is. Maar leeg = overzicht = geen overdaad aan prikkels. Maar goed, zoals de ruimte nog een beetje gevuld moet worden, geldt dat ook voor onze maag.

En ha! Dat brengt ons bij de menukaart. De keuze is beperkt, wat handig is voor mensen met keuzestress zoals ik. Op planeet Haley dus niets van dit soort stress. Je kunt kiezen uit standaardgerechten als yoghurt en granola, croissants en muffins. En dus uit pancakes (met ijs, sprinkles en slagroom – of banaan, blueberries en kokos – of de american classic) of, en deze is het onthouden waard: soft scrambled eggs. Want voor zowel de pancakes als de scrambled eggs geldt: uitzonderlijk goed. Het deeg van de pancakes is niet te dik en klef, en die eieren? Die zijn inderdaad zacht, zo zacht! Beide geserveerd met errûg dunne, knapperige bacon (ook in vegan variant verkrijgbaar) en voor de eieren komt daar ook nog cheddar kaas bij. Dat alles op een fijn brioche broodje: een tikkie zoet, maar door het hartige precies goed. Ja, een goed ontbijt bij Haley’s Comet is het halve werk. Dat idee.

Ook leuk om te vermelden: bij Haley’s Comet doen ze aan koffieabonnementen. Op doordeweekse dagen zijn ze namelijk extra vroeg open (08:00 uur) en kun je iedere ochtend een koffie’tje halen. On the go. Zodat je de rest van de dag, je raadt het al, kunt vliegen als een komeet.