Nederland, Amsterdam4 mei 2018, door Toine Legters

NIEUW: PETIT CARON AMSTERDAM

Nederland, Amsterdam, 4 mei 2018, door Toine Legters

NIEUW: PETIT CARON AMSTERDAM

De Gerard Doustraat is favoriet. Zonder twijfel. En Petit Caron op het Gerard Douplein is een nieuwe favoriet. Eveneens zonder twijfel. Net zoals bij grote broer restaurant Caron wordt er bij het nieuwe Petit Caron uitsluitend Frans gekookt. En werd er ingericht met de Franse slag: bistrotafels met dito stoeltjes, tegels met een vrolijk printje op de vloer, een lichte maar belangrijke, aanwezige bar en grote, licht gerookte en eigenlijk foeilelijke spiegels aan de wand – kortom: looks alsof je je in een fijne brasserie in een beter stukje van Parijs bevindt. Hebben we je al?

PETIT CARON

PETIT CARON

Dan: de kaart. Ga niet uit van grote gerechten: bij Petit Caron is het borrelen tot en met. Van escargots (ja, heerlijk en ja, moeilijk uit hun schulp te krijgen en nee, het is helemaal niet gênant als je er maar een beetje op los ramt ) tot terrine, charcuterie en meer. Alles even lekker.

Omschrijf wat je lekker vindt (romig, botterik, vol, etc etc. nomnom) en de mannen zetten een fles naar je gading op tafel.

Laat je daarnaast vooral adviseren over de wijn. Omschrijf wat je lekker vindt (romig, botterik, vol, etc etc. nomnom) en de mannen zetten een fles naar je gading op tafel. Precies wat het zijn moet. Top. Dat is dus service. Snel, gezellig en ze weten bij Petit Caron precies wat ze aan het doen zijn.

Let wel: alle gerechten op het menu zijn klein. Een portie (Franse, knipoog) frietjes bij je bestelling als je van plan bent de hele avond te bijven hangen valt aan te raden. Bear in mind: de prijzen zijn niet hoog maar met een aantal gerechtjes zit je toch al snel aan een best wel puike rekening… Denk daar nog je fles(sen) wijn bij en nou ja. Dat dus. Maar verder: tres bien daar bij Petit Caron.

Liefs, Bloeme