Nederland, Amsterdam16 oktober 2017, door Maartje

Nieuw: Prinz Wolf Tartaria Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 16 oktober 2017, door Maartje

Nieuw: Prinz Wolf Tartaria Amsterdam

Nu alweer zo'n jaar geleden schoven we op een prachtige zomerdag aan bij Wolf Atelier Amsterdam, het van buiten donkere restaurant boven het Amsterdamse water vlakbij Centraal, van binnen een heerlijk lichte vissenkom, voor het proeven van alles-tartaar-everything. Tonijntartaar, the classic, een groentetartaar en nog veel meer. Ondergetekende was meteen razend enthousiast en iedereen die het maar horen wilde, móest naar Wolf Atelier. En wat bleek: het tartaar-lunchmenu was een voorbode op het nieuwe restaurant van topchef Michael Wolf: Prinz Wolf Tartaria is inmiddels een feit en het tartaarrestaurant op de Prinsengracht is hartstikke open. Alleluja.

Restaurant Prinz Wolf Tartaria is een pijpenla met aan de linkerkant hoge tafels met barkrukken en aan de rechterkant een lange bank met kleine tafeltjes ervoor. Hartstikke intiem allemaal, wat benadrukt wordt door de gedempte lichten. In het midden van de zaak is het restaurant te vinden, met open keuken, zodat je de chef goed in de gaten kan houden.

Barts Boekje - Prinz Wolf Amsterdam

 

Op het menu - duh - tartaar: tartaar-in-vele-soorten, oesters, barhapjes, tartaar, tartaar en nog meer tartaar. Die tartaar, en de opzet van het menu, is - als je een Wolf-kenner bent - vrijwel hetzelfde als het tartaarmenu van Wolf Atelier: eerst even de zaak opstarten om daarna ruimschoots te gaan variëren. Top.

Wat voor tartaar that is? Dat ligt aan het seizoen, met een paar uitzonderingen die het het hele jaar door goed doen. Voor nu is de tonijntartaar met wasabinootjes nog steeds een favoriet en van de parelcouscoustartaar met frisse stukjes appel willen we nog wel een bordje of twee. Good to know: naast de tartaar zijn ook de oesters heerlijk. Mocht je er nu toch genoeg van hebben... Niet gevreesd: als er oesters overblijven, dan worden die niet de prullenbak ingegooid maar worden ze verbouwd tot eenonwijze barhap: oesterkroepoek. Kenden we niet, vinden we verrukkelijk. Nog meer aan te raden? Jawel: de buikspek die prachtig gelakt is, is ook een parel. Ernaast een overheerlijke boterige op houtgelagerde witte wijn waarvan je ook liever een fles op tafel ziet komen ziet dan een enkel glas. We want more.

Liefs, Bloeme