Nederland, Amsterdam6 september 2018, door Maartje

NIEUW IN AMSTERDAM-OOST: DIMITRI’S AMSTERDAM

Nederland, Amsterdam, 6 september 2018, door Maartje

NIEUW IN AMSTERDAM-OOST: DIMITRI’S AMSTERDAM

Dimitri’s Amsterdam dus, waar je voor ontbijt, lunch en diner terecht kunt. Elk moment van de dag binnenwippen is het devies van de eigenaren, de één, Toon Holscher, een doorgewinterde horecaman (hij had een kleine 20 jaar geleden ook een andere Dimitri's, in de Prinsenstaat. Categorie herinnert u zich deze nog nog nog), de ander, Ray Drisdale, de jongste chef van Amsterdam (hij stond onder andere bij Ciel Blue achter de pannen. Zeker niet de minste, onze Ray).

 

Dimitri's Amsterdam

Dimitri's Amsterdam

Lastige locatie dus, en verder een berg aan ‘ingrediënten’ om van diezelfde plek een succesnummertje te maken. De ervaring van Toon versus de skills van Ray zijn daarbij niet onbelangrijk. Vinden we een mooie combi. Zo vertelde Toon bijvoorbeeld dat-ie dankzij die bak aan ervaring meteen als mensen zijn zaak binnenstappen wat voor vlees hij in de kuip heeft (we namen de proef op de som en hij had gelijk), maar dat hij enorm moet wennen aan de nieuwe manier van communiceren. We are talking instagram ja, onder andere. Het nieuwe ‘van mond op mond’ is digitaal en Toon & co moeten (en willen!) mee. Het jonge team dat Toon verzamelde helpt daar uiteraard in mee, chef Ray voorop.

 

Na de lange uren bij verschillende sterrenzaken bedacht Ray dat-ie even wat anders moest gaan doen. 22 is-ie pas, en dus wilde hij nog wat van de wereld zien. Zo geschiede. Er werd gereisd en toen dat klaar was, zette hij voet in Baarn. Vanuit die hoek kende hij Toon en samen met zijn souschef en een aantal ander leden van de huidige Dimitiri’s staf gingen ze terug naar Amsterdam. Om Amsterdam Oost over te gaan nemen. Uiteraard.

 

Dat is natuurlijk de versnelde versie maar wel met een voor Dimitri’s belangrijke boodschap: zowel Ray als Toon hebben wat van de wereld gezien en die ervaringen, dat gevoel van ver weg, en die smaken moesten in de nieuwe zaak terug komen. Dimitri werd de fictieve ‘reisleider’, de half ronde zaak kreeg verschillende zithoeken (elk hoekje moest ook nog eens fotogeniek zijn), er werd flink met kleur gespeeld en de hele zaak kreeg een flinke dot van dat warme Mediterrane met een drupje mysterieus Arabisch.

Praktisch werd de zaak ook: aan de hoge tafels en aan het raam zijn werkplekken gecreërd inclusief stopcontacten (he, fijn), er is een aparte zithoek voor een lange, afgezonderde bespreking en de WiFi is razendrap.

En dan moeten we nog eten! Wij likten onze vingers af bij een aantal heerlijke Mezze’s. Voor € 28,50 p.p. stel je je eigen Mezzes-menu samen. En ja, ook vega. Dat is een van de grootste plussen van Dimitri’s: alles is heel erg goed geprijsd. Slim, want zo heeft de buurt weinig meer reden nodig om vaker dan eens aan te schuiven. En dat dus bereidt door niet de minste; namelijk de jongste chef van Amsterdam, Ray Drisdale. Na een toptijd bij Okura en Hilton Double Tree gaat hij nu zijn eigen ding doen. Achter de pannen van de open keuken draait hij met zijn team de Mediterrane en Arabische gerechten in elkaar. Maar ook smoothiebowls, pancakes, vegan brownies… they’ve got it all!