Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2019
  • 07-02-2019
  • Amsterdam, Slapen

Nieuw slaapadres: 1637: Historic canal suites Amsterdam

Nieuw slaapadres: 1637: Historic canal suites Amsterdam

Er komen best wel wat verzoeknummertjes mijn kant op gedurende de week. De hele jaar door. Maar het vaakst komt de vraag of ik nog een leuk maar betaalbaar hotelletje weet in Amsterdam... Tsja. Een leuk/ knap/ gezellig hotel(letje)? Ja! Maar betaalbaar? Mwah. Dat is in mijn wereld namelijk 100 euro per nacht of minder en dat is, helaas, zeker in de weekenden in de binnenstad van Amsterdam vrijwel onmogelijk geworden. Sorry.

Maar of we mooie/ knappe/ nieuwe/ speciale logeeradressen weten?? Echt wel! Er komt regelmatig een nieuwe voorbij, van luxe hotel tot huurappartement voor langer en alles daartussen. In die laatste categorie 'ertussen', vonden we onlangs het heerlijke nieuwe 1637: Historic Canal Suites Amsterdam. Met een vanaf prijs van 185 per nacht. Dan weet je dat alvast.

1637: Historic canal suites Amsterdam

Daar krijg je dan natuurlijk wel wat voor terug. Namelijk een toplocatie aan de 'UNESCO World Heritage Herengracht'. Alsof het niks is. In een prachtig authentiek herenhuis dat - aha - stamt uit 1637 - inside and out, logeer je tussen donker geschilderde muren, hondenportretten en onder krakend wit linnen.

Er zijn twee suites, beide geinspieerd op een grote Hollandse Meester uit de 17e eeuw. De eerste, de Rembrandt Room op de eerste verdieping, is een eerbetoon aan het schilderij 'Judith bij het banket van Holofernes': veel zwart-wit en nachtblauw, hardhouten vloeren en een balken plafond. Douchen doe je in de walk-in douche en je koffie drinken in de vensterbank, uitkijkend op de gracht.

Op de begane grond is de Vermeer Kamer, geinspireerd op het Meisje met de Pareloorbel. Hier diepblauw en zwart met gouden details. Ook hier een fijne regendouche en al die andere foefjes die een hotel luxe maken (een king size plofbed met Egyptisch katoen, kussens om in weg te zakken, fluffy badjassen, slippers, kleine shampootjes en een gevulde minibar bijvoorbeeld).

Het Anne Frank Huis is om de hoek, net als de 9 Straatjes en de Dam.