7 februari 2019, door Maartje

Nieuw slaapadres: 1637: Historic canal suites Amsterdam

7 februari 2019, door Maartje

Nieuw slaapadres: 1637: Historic canal suites Amsterdam

Maar of we mooie/ knappe/ nieuwe/ speciale logeeradressen weten?? Echt wel! Er komt regelmatig een nieuwe voorbij, van luxe hotel tot huurappartement voor langer en alles daartussen. In die laatste categorie 'ertussen', vonden we onlangs het heerlijke nieuwe 1637: Historic Canal Suites Amsterdam. Met een vanaf prijs van 185 per nacht. Dan weet je dat alvast.

1637: Historic canal suites Amsterdam

1637: Historic canal suites Amsterdam

Daar krijg je dan natuurlijk wel wat voor terug. Namelijk een toplocatie aan de ‘UNESCO World Heritage Herengracht’. Alsof het niks is. In een prachtig authentiek herenhuis dat – aha – stamt uit 1637 – inside and out, logeer je tussen donker geschilderde muren, hondenportretten en onder krakend wit linnen.

Er zijn twee suites, beide geinspieerd op een grote Hollandse Meester uit de 17e eeuw. De eerste, de Rembrandt Room op de eerste verdieping, is een eerbetoon aan het schilderij ‘Judith bij het banket van Holofernes’: veel zwart-wit en nachtblauw, hardhouten vloeren en een balken plafond. Douchen doe je in de walk-in douche en je koffie drinken in de vensterbank, uitkijkend op de gracht.

Op de begane grond is de Vermeer Kamer, geinspireerd op het Meisje met de Pareloorbel. Hier diepblauw en zwart met gouden details. Ook hier een fijne regendouche en al die andere foefjes die een hotel luxe maken (een king size plofbed met Egyptisch katoen, kussens om in weg te zakken, fluffy badjassen, slippers, kleine shampootjes en een gevulde minibar bijvoorbeeld).

Het Anne Frank Huis is om de hoek, net als de 9 Straatjes en de Dam.