Nederland, Amsterdam2 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Visbar Fyrre in Amsterdam Oost

Nederland, Amsterdam, 2 februari 2018, door Maartje

Nieuw: Visbar Fyrre in Amsterdam Oost

There is a new fishy hotspot in town! En wel in Amsterdam Oost, op de Javastraat waar sinds kort Restaurant Fyrre te vinden is. Op de oude plek van The Walrus & The Carpenter zitten ze. En ook bij Fyrre wordt het concept van The Walrus enigszins voort gezet, want een echt visrestaurant it is.

Feit is dat er wel redelijk dicht bij de oorspronkelijke plannen van The Walrus gebleven blijft. Blijft gebleven. U snapt. Met vissersnetten om de lampen (regelrecht meegenomen vanuit The Walrus) en de tafels-, stoelen- en bar van hout heb je het idee alsof je je bevindt in een haven van een vissersdorp. Fyrre is een oester- en visbar zoals we die graag zien (maar dat was The Walrus ook op zich).

Barts-Boekje-fyrre 2

De ongedwongen, relaxte setting geeft die echte Scandinavische sfeer waar ze bij Fyrre naar zoeken. Want: Fyrre is Deens voor veertig en laten ze nou net op dat nummer op de Javastraat zitten. Op het menu vis voor een goeie prijs, gerechten die er tiptop uitzien - op de foto's dan - en verschillende soorten oesters. Gaan we nog proeven. 

Tipppper de tip: op vrijdag en zaterdag van vijf tot zeven, twee oesters voor de prijs van één. Happy oester hour!

Javastraat 40, Amsterdam

x Juliette