Nederland, Amsterdam16 november 2017, door Maartje

Nieuw: Wijnbar & Boutique Shiraz Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 16 november 2017, door Maartje

Nieuw: Wijnbar & Boutique Shiraz Amsterdam

Op en om het Leidseplein barst het vooral van tenten waar we liever niet gevonden worden. Tenzij het vijf uur 's nachts is wellicht, maar ook dan beter niet te vaak (voor iedereen beter). En dus vertoeven we hier bar weinig. Daar gaat echter verandering in komen zo lijkt het: Wijnbar & Boutique Shiraz heeft namelijk de deuren geopend aan de Lijnbaansgracht 267, een paar meter van het schreeuwerige (hoewel knap opgeknapte) Leidseplein verwijderd. Bij Shiraz (toevallig ook onze favoriete rode wijn) alles behalve schreeuwerigheid, het tegenovergestelde eerder: gezellig rumoer, rustig muziekje - beetje jazzy - en rust. Plof neer in één van de zachte stoelen of, maar dan moet je op tijd zijn, zijg neer op de heerlijke bank voor de open haard. Daar is er helaas maar een één van dus wie het eerst komt die het eerst maalt.

wijnbarshiraz

Als je eenmaal je bilpartij op zo'n zitje geplant hebt, zul je niet snel weg te slaan zijn. De happen van het shared menu zijn namelijk niet te versmaden. Zoals de Ingewikkelde Garnaal: garnalen in aardappeljasje met chilimayo. Of de krabkoekjes met Thaise salade en citroenmaya en de Portugese pasteitjes gevuld met kip. Je likt je vingers erbij af. Letterlijk. De menukaart loopt hartstikke uiteen, zoals je leest; van Thais tot Portugees. Vaak is het zo dat als een keuken op die manier creatief 'uit z'n pan gaat' (zoveel verschillende wereldkeukens in één menu te stoppen), dat eigenlijk allemaal wat tegenvalt. Of er is een enkel gerecht wat uitblinkt. Want: schoenmaker, blijf bij je leest. Welnu: dat is hier niet het geval. Alles is lekker. Ook de wijnen. Dat niet te vergeten.

De zeer (zeer!) uitgebreide wijnkaart kent symbooltjes die op Jip en Janneke niveau de wijnen weergeven: vettig, fris, fruitig, je kent het wel. Uiteraard is het overgrote deel van de wijnkaart gevuld met Shiraz. Duh.

wijnbarshiraz2
Met wie je naar Shiraz gaat? Met wie niet. Met je lief zit je prettig voor de open haard, met je vrienden aan een van de tafels met barkrukken en even bijkletsen met je ouders kan ook goed bij Shiraz. Een beetje van Shiraz Amsterdam mee naar huis? Ook dat is een optie: in de aangelegen boutique zijn de wijnen uit de bar te koop. Met korting: hartstikke sympathiek.

Naast dat het de wijnboutique van de tent is, slaat de bar hier ook zijn wijn op. Die had in een kelder kunnen liggen, maar met wijn als accessoire is ook niets mis. Al met al: Wijnbar & Boutique Shiraz is een perfecte hangout voor de zondagmiddag. Of zaterdag. Of dinsdag. Wijnbar & Boutique Shiraz

Liefs, Bloeme