Nederland13 juni 2020, door Imara Milatz

Nina Poot (die van Anna+Nina) aan het woord over (spoiler): sneak peeks, interieur en meer

Nederland, 13 juni 2020, door Imara Milatz

Nina Poot (die van Anna+Nina) aan het woord over (spoiler): sneak peeks, interieur en meer

Om even op onze eigen woorden in te gaan: 'Enne de volgende keer spreken we Nina, stay tuned'.

Vandaag gaan we voor de tweede wederhelft van het Anna+Nina stel en onze eerder genoemde belofte waarmaken. We hebben het over Nina (die van Anna+Nina). The name is Nina Poot. Nina is namelijk meer dan alleen die leuke helft van het inmiddels uit de hand gelopen Amsterdamse label. Vorige keer leende we Anna al even en nu is het dus de beurt aan Nina. Want ook Nina, is natúúrlijk een dame met smaak. Hoe kan het ook anders. En daar zijn wij, team Barts Boekje, dól op. Slimme vrouwen met een slim oogje voor knappe dingen. Hoog tijd voor een vragenvuur, en geloof ons, die kwam er:

Inspiratiepotje

Inspiratiepotje

Of het aan ons ligt, who knows, maar als eerste vraag willen we gewoon weten waar Nina haar inspiratie vandaan haalt. Iets met zojuist genoemde slimmigheid versus voor knappe zaken. Bij Nina gaat het zo: twee keer per jaar, samen met partner in crime Anna, een reisje naar Bali, dat Indonesische eiland, om de mooiste spullen te sourcen. Het stel raakt hier altijd geïnspireerd door het magische van het eiland. Als het aan Nina ligt, dan komen de mooiste houten meubels van Balinese grond. Dan kan het geen verrassing zijn dat er met enig regelmaat een heel nieuw interieur in containers naar huize Nina wordt verscheept.

Als het niet Bali is, waar de inspo vandaan verzameld wordt, dan vinden we Nina al neuzend in tijdschriften als Milk Design, Residences en de Vogue Living. En natuurlijk is Amsterdam ook altijd daar om het portie inspiratie te aan te vullen.

Ikwilhet

Ikwilhet

Met een binnenstadse verhuizing heeft Nina de afgelopen tijden haar inspiratiepotje vrijspel gegeven volledig in een nieuw interieur gestort. Heerlijk van de vloer tot aan de plafond, alles nieuwnieuwnieuw. Er werd flink geshopt bij een Zara Home en all time favorite Archive Store werd ook druk bezocht. Oh en het Zweedse Artilleriet, mogen we volgens Nina ook absoluut niet vergeten. Noted.

Nieuwe en oude meubels werden het Amsterdamse huis in gesleept met veelal namen als Ferm Living, De Weldaad, Van Dijk en Ko (ha, die hebben we eerder gehoord). Ook alle gekoesterde kunstwerken kregen een eigen plekje aan de muur. Als het gaat om kunst is Nina groots fan van Kat Klerks, AKILA BERJAOUI en hoog op het ikwilhet-lijstje nog een mooi werk via de website Bendtsens.com. Ook Flinders is een mooi platform waar je de mooiste designspullen kunt vinden. En, en, en… eenmaal begonnen raakt ze er niet over uitgepraat.

Over de afstyling van het huis gesproken, ook daar kent Nina haar adresjes. Als het aan Nina ligt is vooral verlichting belangrijk. Overoveroveral kaarsen, lampen met een kap, het zijn de kleine dingen die je huis meteen een stuk gezelliger maken. Een lekkere grote bank met veel kussens waar je na een dag werken in kunt ploffen is daarbij natúúrlijk ook onmisbaar.

Hoog op de wishlist staat ook een outdooroven van Weltevree voor zomeravondjes in de tuin. Tja, die gaat ook hier meteen op de lijst.

Natuurlijk kunnen we het ook niet laten om de laatste scoops en nieuwtjes van het merk Anna+Nina te ontfutselen. What’s happening achter het merk en what’s more to come?

Seven Seas

Seven Seas

De sevens seas (an ancient phrase for all of the world’s oceans) is, je raadt het al, geïnspireerd op de oceaan. De nieuwste homecollectie bestaat uit all things blue en de meest uiteenlopende tinten van de kleur. Mokjes, bestek, schelpen en een té gekke bottle stopper. De collectie heeft het. Kandelaren in azuur- en helder blauw gegoten, placemats in de vorm van schelpen gecombineerd met gouden bestek zoals een niet te ontbreken butterknife. De collectie voelt als een frisse wind en is goed te combineren met andere home collecties vanuit de winkel. We like en we want.

Solid Gold

Solid Gold

Aan de andere kant gooien de dames er gewoon een solid gold collectie tussendoor. Prachtig mooi. De collectie is er eentje voor een langere periode en bewust ontworpen met ‘tijdloos’ in gedachten. De collectie schreeuwt ‘we willen het allemaal hebben en dat kan de portemonnee helaas niet gebruiken’. Nina: ‘Onze solid gold collectie is een collectie die langer te verkrijgen is. Daarom ontwerpen we vaak sieraden die tijdloos zijn en mooi te combineren met onze goldplated collecties. Mijn favoriet 0p dit moment is de doubled ring, deze doet mij herinneren aan de ringen die mijn moeder vroeger droeg.’ Die dames van Anna+Nina hebben een solid plekje in het hart.

Sneak peek

Sneak peek

Ook hieruit blijkt maar weer dat Nina (and team) overal inspiratie in ziet. Bij het bedenken van een nieuwe thema voor een nieuwe collectie, popt inspiratie vaak spontaan op. Van het bekijken van een film, het ophalen van herinneringen tot een reisje naar het buitenland. Nina: ‘Ik kan niet wachten op de lancering van onze Disco Jungle sieraden collectie in augustus dit jaar. Geschoten op ons geliefde eiland Bali, vlak voor de corona lockdown begon. We maken veel gebruikt van stenen in deze collectie, veel glitters & shine vandaar de Disco. Verder komen veel elementen uit de jungle terug zoals palmbomen, salamanders en bloemen‘. Met deze woorden voegen we er alleen maar aan toe: is het het al augustus?!

En dan nog staat er more then enough op de Anna + Nina planning voor de rest van het jaar. Er werd een ienieminie, maar tegelijkertijd ook een mega mooie, Over the Rainbow 14k gouden collectie gelanceerd. Zo heet de collectie echt Over the Rainbow, een toepasselijkere naam hadden we zelf niet kunnen bedenken. Een kleurrijke collectie met verfijnde 14k goud oorringetjes, charms, initials en kettinkjes. Allesallesalles met echte edelstenen, in alle kleuren van de regenboog.

En 9 juni werd de waanzinnige nieuwe Romy Boomsma collectie dan eindelijk onthuld. En, zoals Nina verklapt, is deze nog spectaculairder dan het voorgaande jaar. Want vorig jaar was het al watertanden bij het zien van al het moois. Anna+Nina+Romy: het is wat ze noemen een match made in heaven. Trust me, it’ll be good! Dit najaar volgt weer een kleine kleding collectie Winter Travel Affairs en we eindigen dit jaar met een Party sieraden lijn gevolgd door een Kerstcollectie met de meest hysterische kerstballen. Allemaal Anna+Nina verwennerij. Tja, ze zitten er niet stil. Gelukkig maar, we zouden het ook niet anders willen.

Nina vult haar uurtjes

Nina vult haar uurtjes

Dat niet stil zitten heeft veelal weel drukke dagen tot gevolg. Een doordeweeks Nina dag ziet er als volgt uit: wanneer de wekker 7:00 slaat, worden Hein (le husband) en Nina gewekt door hun twee dochtertjes Sammie & Mae. Met het hele gezin samen ontbijten is orde van de dag. En om een uurtje of 9:00 is Nina de deur uit om take away koffie te halen en een cinnamon bun bij restaurant 4850 (all time favorite, ook onder de Bartjes) of gaat ze naar boven om thuis te werken. De werkdagen eindigen vaak vroeger, rond het middaguur 15:00.

Meestal gaat ze dan ‘s middags met de kindjes naar de speeltuin of langs Anna. Nog steeds díe Anna, partner in crime. Ook buiten office hours. Of, wanneer de zon er naar staat, een ijsje halen bij van Soest. Tip van Nina: probeer er de witte chocolade en framboos! En dan, iedere dag stipt om 17:00, schenkt Nina zichzelf een glas wijn in. Lievelings wijn is op dit moment de Corette Chardonnay. Even ontladen, dat is wel nodig in deze gekke periode. True that!

Nina tipt

Nina tipt

Nina: ‘Ik zou willen dat ik moest nadenken wat ik nou weer zou moeten doen. Mijn dagen vliegen om door veel werk en 2 kindjes thuis. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik veel lees. Regelmatig probeer ik het en vallen mijn ogen na een bladzijde dicht.. vaak kies ik dan dus voor Netflix (op dit moment Unorthadox, The Last Dance) of een slechte film.’

We feel you! Nina haar woorden over het lezen van boeken: ‘Hiervoor moet je echt bij Anna zijn, dat is een boekenwurm. Ik ben een hele slechte lezer. De enige boeken die ik momenteel lees en waar ik echt wat aan heb zijn opvoedboeken  ”Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen” van Philippa Perry. En als ik voor het eerst zwanger zou zijn zou ik meteen het boeken mama’ en van Nina Pierson kopen!’