16 juni 2021, door Anne Abendroth

Barts bakkie halen we bij Oliver Green in Amsterdam

16 juni 2021, door Anne Abendroth

Barts bakkie halen we bij Oliver Green in Amsterdam

Niets lekkerder dan de dag beginnen met een goede kop koffie... Allemaal eens? Juist. Over al die upcoming en super minimalistische koffietentjes niets te klagen, hoor. Integendeel. En dan is er toch weer goed nieuws in die categorie. Want bij het gloednieuwe - en zeker aan te raden - Oliver Green aan de Kinkerstraat in Amsterdam kun je verantwoord sippen aan een koffietje.

 

De lekkerste take-out adressen in Amsterdam vind je hier.

Oliver Green

Oliver Green

Eigenaren Merel en Stefan zagen een gat in de markt, aangezien ze merkten dat het in Amsterdam lastig was om plekken te vinden die lekker en ook nog eens gezond eten aanbieden. En zo ontstond Oliver Green vanuit het idee om gezond eten toegankelijk én lekker te maken, waarbij tegelijkertijd rekening gehouden wordt met de impact die we hebben op onze planeet. Op deze manier hopen zij Amsterdammers te inspireren om bewuster te gaan leven. Want je kent het cliché vast wel, maar het nog eens benadrukken kan nooit kwaad – we hebben immers maar één aarde en daar moeten we zuinig mee zijn.

 

 

Picture this: een minimalistisch ingerichte shop met een energieke urban vibe en lekkere deuntjes op de achtergrond, terwijl je wacht op je bakkie of iets anders. Het team van Oliver Green gelooft dat plantaardig voedsel zonder geraffineerde suikers en oliën het beste is voor ons lichaam en voor de planeet. Deze food ethic zie je ook terug in de keuken, want er wordt enkel gekookt met verse en onbewerkte ingrediënten. Oh, en het verpakkingsmateriaal is plastic vrij en composteerbaar. Hulde.

Je vindt Oliver Green op de altijd gezellige Kinkerstraat. Alleen voor een bakkie heen kan, maar dan mmis je van alles lekkers. Wat dacht je van een açai bowl, coconut chia pudding, pesto avocado sandwich, een burrito wrap, salad bowl of een smoothie? Alles op het menu is werkelijk waar om van te watertanden.

Oliver Green

Een gezond café opgezet door echte food lovers die geven om smaak, gezondheid en de planeet.