Nederland, Rotterdam21 juli 2023, door Lotte van Zijl

Vers uit de oven: in Rotterdam ontbijt je bij Bakkit en Krozant

Nederland, Rotterdam, 21 juli 2023, door Lotte van Zijl

Vers uit de oven: in Rotterdam ontbijt je bij Bakkit en Krozant

Yes, het is weekend! Dat betekent buiten de deur ontbijten, lunchen en (als het even meezit) ook dineren. Begin je het weekend het liefst met een sterke kop koffie, verse croissants en een goede dosis zoetigheid? Loop dan even binnen bij de recent geopende ontbijtplekken Bakkit en Krozant in Rotterdam.

 

Als je hierna nog niet bent uitgegeten, check dan even Barts Best of Rotterdam en onze lijst met nieuwe plekken in de stad voor restaurants die je ongetwijfeld ook wil uitproberen.

Bakkit Rotterdam

Bakkit Rotterdam

Het altijd gezellige Zwaanshalskwartier in Rotterdam Noord is gevuld met vintage winkels en koffietentjes, maar zoiets als Bakkit kende het nog niet. Ja, ze serveren (ijs)koffies – hele lekkere – én heel veel zoetigheid, maar ze geven ook workshops waar je alle kneepjes van het bakkersvak leert kennen en vooral plezier maakt in de keuken. En die workshops worden gegeven door niemand minder dan Mercedes, mede-eigenaar en winnaar van Heel Holland Bakt. Dat belooft dus veel goeds. Plof neer op het zonnige terras en bestel in ieder geval de Bakkit wafel met aardbei, nutella of karamel zeezout. Oh, en vergeet ook zeker de Rotterdamse rol niet. Misschien bak je die na een paar lesjes van Mercedes wel zelf.

Krozant Rotterdam

Krozant Rotterdam

All the way from Paris of gewoon in het Groothandelsgebouw? In de parkeergarage van het Groothandelsgebouw vind je Yvette en Nadia die hier met liefde jouw croissant mixen, rollen en bakken. Verser ga je ze niet krijgen en samen met een ‘bakkie pleur’ to-go begin je niet alleen je weekend, maar eigenlijk iedere dag goed. Door het grote raam neem je een kijkje in de keuken en via het ene luik bestel je jouw favoriete krozant en bij het afhaalluik haal je hem op (we know, heel verrassend..). Geniet ervan tijdens een wandeling of neem ze mee naar huis, ook leuk voor je huisgenoten. Naast de klassieker verschijnen er binnenkort meerdere variaties op het menu, waaronder een met kippendij en mangochutney. Kunnen we er alvast een paar reserveren? Bon appetit!