31 januari 2018, door Maartje

Onwijs Lekker IJs @ Nijmegen

31 januari 2018, door Maartje

Onwijs Lekker IJs @ Nijmegen

Soms komen er nieuwtjes die net wat beter bevallen dan andere nieuwtjes. En deze, met de winter nog in het vooruitzicht (zeggen ze) valt in de eerste categorie: Nijmegen, een van Nederlands meest bruisende steden als het aankomt op horeca-gebied, krijgt namelijk een eigen IJslaboratorium. En wel bij het Honigcomplex, daar waar het toch al een feest was aan de rand van het centrum.

Zit zo: Matthijs, de bedenker van Onwijs Lekker IJs, opende zijn IJslaboratorium waar hij als IJsprofessor op ambachtelijke wijze gezonde, verantwoorde ijsjes maakt. En, omdat het kan, meteen de leukste kinderfeestjes en educatieve workshops (in samenwerking met basisscholen) organiseert. Hallo Matthijs!

Zie ook 10 x moet je doen in Nijmegen!

IJs dus, the better kind. Zonder onnodige hoeveelheden suiker (alleluja) en ambachtelijk gemaakt. Sterker nog: de Onwijs Lekker IJs ijsjes van Matthijs zijn veganistisch en lactose-vrij en bevatten alleen natuurlijke fruitsuikers. Puur natuur dus. Leuk, lekker, fijn, maar naar dat IJslaboratorium bij de Honigfabriek willen we! Daar worden de ijsjes gemaakt - kun je dus nog wat van leren ook.

Moeten we wel nog even op wachten van Matthijs is as we speak nog druk aan het inzamelen met zijn crowdfunding campagne. Maar komen gaat-ie hoor! Helemaal als je hem een handje helpt: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/onwijslekkerijs