5 september 2019, door Maartje

Vega(n) en niet zo vega(n) aan een tafel? Op naar Meneer Nieges Amsterdam

5 september 2019, door Maartje

Vega(n) en niet zo vega(n) aan een tafel? Op naar Meneer Nieges Amsterdam

Je moet bijna wel onder een steen geleefd hebben om te hebben gemist dat plantaardig eten 'aan de hand is'. Geen trend, zeker niet, want hoewel we hier bij Bart HQ er geen van allen een volledig vegan levensstijl op na houden, doen we allemaal wél ons best om bewuster te eten waar en wanneer mogelijk. Dat 'waar en wanneer mogelijk' wordt bovendien steeds gemakkelijker met dank aan zaken zoals Meneer Nieges Amsterdam.

Meneer Nieges Amsterdam

Meneer Nieges Amsterdam

Ja, daar sta je van te kijken he! Meneer Nieges, die zaak met dat – nog steeds! – weergaloze terras aan het Amsterdamse IJ voor de zomer, en die knusse ronde kachel voor de winter. Die zaak waar je maar al te graag aanschuift voor de betere vrijdagmiddagborrel, een van de vele fuifen die er gehost worden (zo leuk! Moet je ook echt eens doen. Van voetbal kijken tot Amsterdam Gay Pride) en voor spelletjes spelen op zondag (lees vooral Zondag bij Nieges even).

Maar wat je misschien niet wist, is dat de keuken van Nieges (wij mogen Nieges zeggen), zich de laatste tijd echt enorm ontwikkelt heeft. De kaart is ingekrompen en er staan alleen nog een paar echt goede gerechten op. Dat dat beter is dan een verscheidenheid aan keuzes kun je zelf proeven.

Zo aten wij er een verrassend goede burrata en smulden we van de gefrituurde poivrade artisjok met artisjok crème, spinazie, broodkruim, kokos. En nee, dat was heus geen in het vet gemikte artisjok, maar een met liefde bereide groente met heel veel smaak. Tel daar nog eens de immer gezellige en vriendelijke service bij op (wat is het toch dat jonge kerels in de bediening het altijd donders goed doen bij ons?), en die toplocatie, en je hebt een favorietje te pakken hoor. Niks nieuws, dat vertelden we hier al eerder, maar de heren-dames van Meneer Nieges verdienden gewoon nog even een pluim vanwege die kaart (en omdat het weer een adres is waar de Man Met Honger een steak kan eten, en ondergetekende die artisjok. Bijvoorbeeld).

Meneer Nieges