23 december 2018, door Maartje

Oud & Nieuw 2018-2019: de leukste feestjes in Amsterdam

23 december 2018, door Maartje

Oud & Nieuw 2018-2019: de leukste feestjes in Amsterdam

Zullen we die keuzestress om het beste oud en nieuw feestje dan bij deze lekker achter ons laten? Want hóe leuk is het om gewoon met elkaar, vrienden en/of familie, op een nieuw jaar te klinken. En er is geen ander feestje waarbij je zoveel champagne mag wegtikken (Barts favoriet - lees hier ook even over dé nieuwe champagnebar in Amsterdam waar je met oud en nieuw voor 35 euro champagne kunt drinken). Dus hop, kies een feestje, koop je kaartje, trek je mooiste kledij uit de kast en plop die champagne!

Het Goede Voornemen, Tolhuistuin & Paradiso Noord

Het Goede Voornemen, Tolhuistuin & Paradiso Noord

De Tolhuistuin en Paradiso Noord trappen het nieuwe jaar af met goede voornemens. Zijn o-zo-leuk om te maken, maar in februari voel je je ellendig omdat je ze dan al niet meer bent nagekomen. Neemt niet weg dat het een leuk gevonden titel is voor een oud en nieuw feestje, zelf noemen ze deze een ‘huiskamerfestival’. En ook niet onbelangrijk: vanaf het balkon van de Tolhuistuin kun je middernacht het mooiste vuurwerk van Amsterdam zien.
Vanaf 21u, kaartjes tussen de €19,- (binnen voor twaalven) tot €37,- (voor de allerlaatste beslissers), paradiso.nl.

NYE AROUND THE WORLD 2019, Westerunie

NYE AROUND THE WORLD 2019, Westerunie

Tijdens NYE Around the World in de Westerunie vier je niet één keer, maar acht keer het nieuwe jaar. Kijk, da’s leuk. De hele wereld rond, want het is ieder uur wel ergens op de wereld 00.00u. Acht keer aftellen, acht keer ploppen, acht keer knalwerk en acht keer zoenen. Hoeven we verder geen woorden aan vuil te maken toch?
Vanaf 22u, kaartjes €49,-, westerunie.nl.

New Year's Eve Spins – Doppelgang, The MDLZ, The Hoxton

New Year's Eve Spins – Doppelgang, The MDLZ, The Hoxton

Van The Hoxton zijn wij best wel een beetje fan, dus een oud en nieuw feestje kan hier bijna niet misgaan. In de lobby van het hotel, met cocktails en live deuntjes van DJ’s Doppelgang en The MDLZ.
Vanaf 21u en – vinden wij dan weer heel sympathiek – gratis! thehoxton.com.

Edel Oud&Nieuw Spektakel 2018, Het Sieraad

Edel Oud&Nieuw Spektakel 2018, Het Sieraad

Het Oud&Nieuw Spektakel van Edel is terug. En hoé. Zoals altijd in de binnentuin van het Sieraad met een karaoke show, kopstootjes met bubbels, een spectaculair 12-uurs moment én er mag op tafel worden gedanst. Want het motto is ‘Ons huis wordt jouw huis’ dus dansend het nieuwe jaar in, in een hele grote woonkamer. En wordt het je allemaal even te veel, dan kun je je terugtrekken in de studeerkamer waar een ‘stille’ disco wordt georganiseerd.
Vanaf 22u, kaartjes tussen de €22,50 en €35,-, facebook.com.

Winnen! Twee kaarten voor The Grand Ball oud en nieuw fuif (met ‘The Great Gatsby‘ als thema) in hotel The Grand.

Selamat Tahun Baru, Hotel Jakarta Amsterdam

Selamat Tahun Baru, Hotel Jakarta Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam aan de kop van het Java-Eiland is pas net geopend maar doet direct mee met de oud en nieuw feestjes-gekte. Volgende week organiseren ze de eerste editie van een jaarlijks terugkerend feest genaamd ‘Selamat Tahun Baru’ (hebben we even voor je door Google-translate gegooid: ‘Gelukkig Nieuwjaar’ in het Indonesisch). Bij café Jakarta kun je de avond beginnen met een 5-gangen diner om daarna door te zoeven naar boven. In de skybar Malabar kan er namelijk tot diep in de nacht gedanst worden met uitzicht op de officiële vuurwerkshow van Amsterdam.
Vanaf 21u, kaartjes (zijn wat aan de hoge kant) €60,-, hoteljakarta.amsterdam.

WE ALL Love 80's 90's 00's, Panama

WE ALL Love 80's 90's 00's, Panama

Yes we do! Hartjes voor de Spice Girls, een jonge Justin Timberlake, Michael Jackson en J.Lo. Op 31 december kun je in de Panama uit volle borst meezingen met de hitjes van vroeger. En om het af te maken worden er op grote schermen legendarische knallende kurken TV- en filmfragmenten uit de 80’s, 90’s en 00’s afgespeeld. Eten van te voren kan ook, in samenwerking met Happyhappyjoyjoy (in hetzelfde gebouw) zijn er Dine & Dance tickets beschikbaar. Klinkt ook lekker old school.
Vanaf 22u, kaartjes tussen de €25,- en €40,- (Dine & Dance €80,-), panama.nl. 

BANG BANG!, The Butcher Social Club

BANG BANG!, The Butcher Social Club

Om het jaar af te sluiten met een BANG ga je naar The Butcher Social Club, in de A’DAM Tower. Knallend het nieuwe jaar in met DJ’s als HouseQuake en Sander Kleinenberg (aha) en eventueel een walking dinner vooraf (inclusief mini burgers natuurlijk voor een goede bodem).
Walking dinner vanaf 20u, kaartjes €84,50 & het feest vanaf 22u, kaartjes €44,50, the-butcher.com/socialclub.

Chin Chin NYE, Chin Chin Club

Chin Chin NYE, Chin Chin Club

Dat ze bij de Chin Chin Club een goed feestje kunnen organiseren, dat weten we inmiddels. En lekker eten kun je er trouwens ook. Ieder jaar organiseren ze een oud en nieuw feestje, met dit jaar ‘Asian Chique’ als thema doen ze daar nog een extra schepje bovenop. Black tie is de dresscode dus die pakken en avondjurken aan, extra veel glitters (ja!), een Chin Chin vuurwerkshow en alleen maar hitjes; dans die nieuwjaarsdans helemaal uit tot 1 januari 05u.
Vanaf 22.30u, kaartjes tussen de €35,- en €66,-, chinchinclub.nl.

New Year's Eve, W Amsterdam

New Year's Eve, W Amsterdam

Voor het oud en nieuw feestje van W Amsterdam mag je echt je allermooiste pak uit de kast trekken. Een hotel met internationale allure, waar de champagne onbeperkt rijkelijk vloeit (drink dan ook wel een beetje rijkelijk door om je kaartje er weer uit te krijgen), hapjes en de hele nacht top DJ’s.
Vanaf 19u, kaartjes vanaf €110,-, wamsterdam.nl.