Nederland, Amsterdam23 mei 2016, door Maartje

W Hotel, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 23 mei 2016, door Maartje

W Hotel, Amsterdam

Lang (oke, een poosje) was het Conservatorium Hotel het enige on-Hollandse hotel van Amsterdam. Internationale allure, een lobby waar je daadwerkelijk wezen wil en een restaurant, herstel, meerdere restaurants, waar je graag aanschuift. Inmiddels heeft het Conservatorium er wat concurrentie gekregen met als jongste toevoeging het welbekende W Hotel. Welbekend, want over de hele wereld een fancy-chique aanrader.

De Amsterdamse W vestiging heeft, op z'n zachtst gezegd, nogal wat in petto: carnivoren en cocktail-lovers kunnen terecht bij Mr. Porter, voor een uitgebreid diner of Afternoon Tea wandel je naar de beeldige setting in de voormalige Kasbank die The Duchess gedoopt werd (aan de overkant van de straat), shoppen doe je bij concept-store-plus X Bank (ook in de oude Kasbank, net voor The Duchess) en vanaf 27 mei 2016 heeft Amsterdam zijn allereerste dakterras-zwembad! Het is heus. Het langwerpige bad op de hoogste verdieping van het W Hotel is niet perse geschikt voor baantjes trekken (kan wel), maar voor pootje baden en mooi wezen op een mooie (of minder mooie) zomerdag, daar issie absoluut voor gemaakt. Verwacht langs de rand van het bad vooral the pretty crowd/ the happy few van de stad. Want ja, ook dat hoort bij het W.

Barts-Boekje-W Hotel Amsterdam 1

Je zou met alle 'randzaken' bijna vergeten dat we het hier toch echt over een hotel hebben. Want ja, dat is het. Slapen bij het W Hotel doe je in één van de comfortabele wit-grijze kamers waar her en der referenties naar de oude functie van het pand terug te zien zijn in de vorm van telefoonkabels over het plafond en zelfs de douche lijkt een telefooncel (lollig: in de douche zijn illustraties en zinnetjes te zien die lijken alsof er in de douchedamp op de ruiten is geschreven). Hoe hoger je slaapt, hoe toffer het uitzicht. De roomservice (want wat doe je in een hotel als deze? juist ja, dikke badjas aan en bestellen maar) is om door een ringetje te halen maar zorg dat je the day after wel op tijd aanschuift voor het ontbijt: dat is FANTASTISCH. Zo niet het lekkerste/ beste/ meest uitgebreide hotelontbijt van Amsterdam. Tot 10 uur, wat ondergetekende dus miste. Maar we zouden Bart van dat Boekje niet zijn als we de volgende dag, zonder logeerpartij, niet gewoon terug gingen om het alsnog te verorberen. And boy, it was good... W Amsterdam

beeld met de zwembadflamingo via @soophjee