18 januari 2016, door Maartje

Papa Kazmi, Pure Cook Book

18 januari 2016, door Maartje

Papa Kazmi, Pure Cook Book

Wat niet veel mensen van ons weten, is dat we - ook al hebben we de beste man nooit ontmoet - best een beetje fan zijn van Papa Kazmi, vader van twee zonen en chef van het Indiase restaurant Hills & Mills en de saladebar HAKA, gerund door die twee zonen. En nu hebben de broers Sheraz en Nawaz Kazmi, die ‘een stukje van Papa’s magie bij mensen thuis wilden brengen’, een kookboek gelanceerd: Papa Kazmi, Pure Cook Book. Zodat we niet langer naar Delft hoeven voor de gezonde en heer-lij-ke gerechten die Papa Kazmi maakt.

Het kookboek is zoals we hem graag zien: eenvoudig. Papa Kazmi kookt Indiase gerechten zonder poespas. De recepten in het boek zijn dan ook kort; Sheraz en Namaz geloven namelijk dat we er met korte recepten ook wel uitkomen. Top.

Het kookboek bestaat uit verschillende delen en elk recept is gekoppeld aan een persoonlijk verhaal. Zo vind je in het hoofdstuk ‘day off’ recepten die de familie Kazmi eet als er vrienden langs komen en in het hoofdstuk ‘events’ gerechten voor een feestmaal. Er is ook een hoofdstuk met klassieke Indiase gerechten, zoals naanbrood en hummus. Het laatste hoofdstuk is geweid aan populaire recepten van de menukaart van Hills & Mills, zoals de o zo lekkere pompoensoep. Just saying.

Hebben? Logisch. En dat kan hier voor de beste variant, die met een harde kaft. Maar wil je meteen aan de slag, bestel dan het e-book.