Nederland, Rotterdam31 januari 2016, door Maartje

Parqiet, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 31 januari 2016, door Maartje

Parqiet, Rotterdam

In New York gebeurt het, in Amsterdam gebeurt het en in Rotterdam gebeurt het. Jaja, de vergelijking... maar het idee is dat het overal gebeurt. Wat? Dat het net buiten het centrum van een stad creatiever, origineler, rustiger en als conclusie van dat al vooral net wat leuker is. In een van die niet-centrum-wijken van Rotterdam is Delfshaven waar je o.a. Hotel Stroom, de Machinist en Rauwdouwer vind, opende in Het Park (zo heet het), pal onder de Euromast, in Het Witte Huis (zo heet het, een voormalig koetshuis) parkcafe Parqiet. Dat pand is waanzinnig mooi, altijd al geweest, het park ook, een onterecht ondergeschoven stukje groen in Rotterdam en binnen doet Parqiet niet onder voor al dit gejubel. De kleine zaak is licht en fris en de menukaart sluit daar precies op aan: sapjes van Sajoer, een steengoede tosti, roerei met spek, het lekkerste bananenbrood en dito worteltjestaart, koffie van Man met Bril, een terecht Rotterdams begrip, het brood van Jordy met makreel wil je, net als de huisgemaakt quiches.

Barts-Boekje-parquit Rotterdam 2

Aanschuiven doe je aan de tafeltjes langs de randen waar het overdag, met dank aan de 'uithoek' die Het Park is, lekker rustig is, en rek je het tot de borrel, dan zijn de wijnen belachelijk betaalbaar (nog geen 4 euro) en paren ook de garnalenkroketten en het kaasplateau prima met de laptop. Maar nodig gerust iemand uit, wat in de zomer van 2016 vast niet vaak gezegd hoeft te worden: pal voor de deur komt zodra de zon gaat schijnen een ongetwijfeld fantastisch terras, met-zonder huizen of zelfs maar bomen die de zon blokkeren. Wie geen plekje meer heeft, parkeert zichzelf gewoon in het gras. Parqiet

Al met al: knetter zzp'er-vriendelijk, de Rotterdamse hoop voor deze zomer en dankzij buddy Elsbeth weten we dat het er ook reuze kindvriendelijk is, dat Parqiet, en dat lees je op Barts Boekje Junior.