Nederland, Amsterdam19 september 2019, door Maartje

Restaurant Paskamer Amsterdam in een schatkamer

Nederland, Amsterdam, 19 september 2019, door Maartje

Restaurant Paskamer Amsterdam in een schatkamer

"Oke, stop, we hebben een nieuwe Amsterdamse lievelings. Eerlijk", zo schreven we hier in 2015 al op deze website. En nu, 4 jaar later, zijn we nog steeds smitten op het verstopte huiskamerrestaurant aan de rand van de Amsterdamse Pijp. Zo kan het soms gaan. En dat is knap hoor, in een stad waar de restaurants net zo snel vervangen worden als sokken. Zo niet in het geval van Paskamer Amsterdam - we have ourselves a keeper hiero.

Paskamer Amsterdam

Paskamer Amsterdam

We gingen weer eens en wedder – wederom – aangenaam verrast. Verrast? Je wist toch al dat het top was? Jaaaa, maar dat het nan 4 jaar nog steeds zo fijn zou zijn aan de Lutmastraat, hadden we toch niet helemaal aan zien komen. Restaurant Paskamer dus, in de Pijp in Amsterdam, verstopt in straatje waar het eigenlijk iedere met-de-benen-buiten-vol zou moeten zitten omdat het eten ECHT goed is. En de wijnen misschien wel nog beter. En het personeel lief.
Wij zaten er afgelopen dinsdag toen de tent te leeg was terwijl Paskamer volle zalen verdient. But hey, het was dus dinsdag. En alles klopte. Het eten, de wijnen en het personeel.
Het menu is shared dining en hoewel iedereen daar eigenlijk beetje moe van is, of dat in elke geval luidkeels uitroept, vinden wij het, als het goed gedaan is, nog steeds gezellig tafelen met van die borden om te delen. Kleine hapjes van buvette met een heerlijk groente-kruiden-mengsel. Een ZALIGE burratta met biet, en, Renske’s persoonlijke favo: een knettergoede melanzane. Overigens wil ze ook nog evenhet kaasplankje van l’Amuse aanraden. En de Reypner bitterbal…
Uitbuiken doe je bovendien niet thuis maar hier, met een extra wijntje want ook die zijn niet normaal zalig.
Om onszelf nog maar even te quoten uit het artikel uit 2015: “Paskamer is een eenvoudig maar gezellige lokaal (kantine-esk nieuwe stijl) en de uitleg die het bevlogen (een belegen woord maar het dekt wel de lading) personeel er bij geeft (let op Amsterdamse horeca: we willen aan-ge-ke-ken worden, zoals de Paskamer peeps dat doen).Paskamer.