20 juni 2019, door Maartje

Picknicken (of gewoon borrelen) met het De Tropen picknick-borrel-pakket bij De Tropen café-restaurant Amsterdam

20 juni 2019, door Maartje

Picknicken (of gewoon borrelen) met het De Tropen picknick-borrel-pakket bij De Tropen café-restaurant Amsterdam

Je hebt goed nieuws en je hebt goed nieuws. En laten we nu in beide categorieen prijs hebben. Het eerste goede nieuws: summer is coming! Goed nieuws nummer 2 is voor iedereen die ook altijd met de handen in het haar zit bij dat eerste goede nieuws... Want wáár moeten we nu dan toch weer heen? Naar De Tropen is het antwoord, aan de rand van het toch al zo heerlijkste Oosterpark in Amsterdam Oost. De Tropen café-restaurant heeft namelijk het De Tropen picknick-borrel-pakket. 

het De Tropen picknick-borrel-pakket. 

het De Tropen picknick-borrel-pakket. 

Dat zit zo: mocht de zon schijnen, dan is de kans groot dat je ons in het park aantreft. In het Oosterpark zitten we vaak (sinds de ‘verbouwing’ van het park is het er nog mooier geworden). Zitten we, dan willen we voorlopig niet meer overeind, tot we moeten want honger en dorst. Jammer joh. And that is where De Tropen café-restaurant Amsterdam comes in: het café-restaurant, verscholen aan de rand van het Oosterpark en onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), heeft namelijk speciaal voor de op handen zijnde prachtige dagen een De Tropen picknick-borrelpakket in het leven geroepen.

Voor € 22,50 krijg je een linnen De Tropen-tas gevuld met drankjes (een fles huiswijn of vier twist-off Heineken biertjes en een halve liter Earth Water), snacks (bio- of groentechips), herbruikbare glazen en een – uiteraard – biologisch afbreekbare vuilniszak. Alles De Tropen-stijl. Lekker dus. Bovendien is het niet alleen goed voor de innerlijke mens (en de gezelligheid in het park), maar ook voor de planeet: een groot deel van de winst van het KIT wordt besteed aan projecten voor duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking. Ha! En zo draagt je relaxte picknick gewoon ook nog eens bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg, voedselzekerheid en gendergelijkheid in ontwikkelingslanden.

Bestellen doe je het pakket aan de gezellige bar in De Tropen (kun je meteen het heerlijke terras dat uitkijkt over het Oosterpark spotten – wist je niet he? Maar het is een van de fijnste en meest zonnige terrassen van heel Amsterdam). De inhoud van de picknickzak los bestellen kan overigens ook: zelfs als je maar één enkel biertje koopt, draag je al bij aan de projecten van het KIT. 

Zelfs als je maar één enkel biertje koopt, draag je al bij aan de projecten van het KIT. 

De Tropen Amsterdam Oost

De Tropen Amsterdam Oost

Nog even over De Tropen… Het adres is namelijk het hele jaar door een dikke tip. Verstopt en toch zo centraal in het heerlijke, creatieve, altijd gezellige Amsterdam Oost. Het café-restaurant is ingericht door studio Piet Boon en zeven dagen per week open voor ontbijt, lunch en borrel. Vooral de binnentuin is een feest. Restaurant, terras en tuin zijn allemaal onderdeel van het KIT Royal Tropical Institute, sinds 1926 gevestigd in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade. Het is een not-for-profit organisatie die zich inzet voor innovatieve en praktische oplossingen in lage- en middeninkomens landen. Het verbeteren van gezondheidszorg bijvoorbeeld, en het aanjagen van duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. www.amsterdamdetropen.nl + www.kit.nl.