Nederland, Rotterdam22 november 2016, door Maartje

Pique Unique

Nederland, Rotterdam, 22 november 2016, door Maartje

Pique Unique

Kijk, dat we regelmatig uitgenodigd worden om ergens te gaan proefeten is vast geen verrassing. Wat je misschien niet wist, is dat we vaker nee dan ja zeggen. Want áls je gaat, dan moet er natuurlijk ook wat getikt worden, en als het dan tegenzit, zijn we mooi in de aap gelogeerd want een zuur stuk, daar zit niemand op te wachten.

Afijn, die korte introductie om uit te leggen dat als je wel ja zeggen, we vrijwel met stelligheid weten dat het goed zal zijn. Dat was ook het geval toen we ja zeiden tegen het Rotterdamse Pique_Unique. Wat? Pique underscore unique. Dat is het initiatief van twee Rotterdamse gappies, Stan en Peter, die wat leven in de Rotterdamse foodie-brouwerij wilden. Verrassend moest het zijn, betaalbaar, spannend ook en vooral heel goed van het eten en van het drinken. Simpel idee dat vraagt om een eenvoudige excecutie. Want ja, het is en blijft een feit dat de beste ideeen voor de hand liggen, mits goed uitgevoerd. Dat snappen Peter en Stan ook, en dus zochten zij voor hun verrassingsconcept (daarover zometeen meer) de beste, nee, de allerbeste partijen om de handen mee in eens te slaan.

barts-boekje-pique-unique-3

Even terug: verrassingsconcept? Yup. Het idee is dat Pique_Unique pop-up dineravonden organiseert, bij voorkeur op de anders toch maar slome zondag, voor één avond en altijd op een andere, originele, onverwachte locatie. Gasten kunnen zich online aanmelden (een mailtje does the trick), moeten hun telefoonnummer doorgeven en krijgen op de dag van het diner een sms waar ze zich hoe laat mogen melden. Easy.

barts-boekje-pique-unique

Wij schoven aan tijdens het pop-up diner van 6 november. Om 16 uur kwam keurig de sms: naar Sue (je weet wel, van dat superlekkere zoet zonder suiker en andere zooi) moesten we en we mochten daar om 19 uur aanhaken. Sue, dacht ik nog, niet bijster origineel, wel? Maar ach, we melden ons (ohja, er was ook een dresscode waar we overheen gelezen hadden… oeps) bijna keurig op tijd (oeps) en werden na een glaasje champagne (ja!) door de regen (oeps) naar de overkant van de straat geloodst. Daar, aan de Karel Doormanstraat, was de opbouw van de nieuwe Rotterdamse Hutspot vestiging (Hutspot heeft een Rotterdamse vestiging!) nog in volle gang. Achter in de gigantische zaak, bij de knappe groen-witte pashokjes en tussen de dozen en een verdwaalde plant, stond een verzameling tafels, ingedekt boven strak kraakhelder wit linnen. Willem (de hond, die was ook mee) mocht achter in het pashokje (top) en vervolgens kwamen er vier gangen werkelijk overheerlijk eten op die witte linnen kleedjes, iedere gang vergezeld met een kaartje om mee naar huis te nemen met daarop precies wat je gegeten had (die ik natuurlijk vergeten ben, oeps). En lekker dat het was! Te beginnen met artiskjok waar ik DOL op ben, en die, plus het sausje, was precies goed. Daarna mosseltjes die ik heerlijk vond en waarvan vooral de man het bakje leeg wilde likken. Een goddelijk hoofdgerecht en een toetje van Sue. Maar bijblijven doen zeker ook de wijnen - zo lekker!

Pique_Unique Instagram / Pique_Unique Facebook

Hutspot Rotterdam, Karel Doormanstraat 317