Nederland, Amsterdam2 september 2020, door Margaux van der Mieden

POP-UP diner restaurant Neder @Droog, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 2 september 2020, door Margaux van der Mieden

POP-UP diner restaurant Neder @Droog, Amsterdam

Restaurant Neder komt naar restaurant Droog. Huh? Neder naar Droog? Dat verdient een hoe-wat-waar. Komt 'ie: de creatieve kameleon die Droog is (je kent de Amsterdammers niet alleen van hun gezellige one room Hôtel Droog of Café Droog, beide in het hart van Amsterdam, maar wellicht ook van events, de Dutch Design winkel (Dutch Design vind je ook in en om het pand terug), de tentoonstellingen in hun bijzonder mooie historische gebouwen. Of van hun waanzinnige Fairy Tale Garden, een met recht sprookjesachtige binnentuin.

Tegenwoordig organiseren the peeps van Droog ook pop-up diners met bijzondere chefs of met een speciaal thema. Daar zijn ze goed in: ideeën bedenken en tot leven brengen. En dat is dus het moraal van dit verhaal: een pop-up in het restaurant van Droog, met op je bord creaties uit de keuken van Restaurant Neder. En dat betekent, volledig volgens de missie van Neder, Dutch Cuisine op het menu. Alleen maar lokale ingrediënten - écht lokaal; uit en om Amsterdam bedoelen we dan.

Restaurant Neder @Droog

Restaurant Neder @Droog

Natuurlijk is Restaurant Droog de uitverkorene en dat is niet gek. Hier kruisen Dutch design en Dutch cuisine elkaar en dat is iets wat je niet vaak tegenkomt. Laat je lekker verrassen en verwennen met een volledig verzorgd 6-gangen diner, geïnspireerd door de eethistorie en lokale producten van Amsterdam. En daar is chef Brian Luikel van Restaurant Neder best streng in (Restaurant Neder, afgeleid van Nederland, snapt u? Natuurlijk slaat dat op het lage landschap van ons land. Slim.). Verwacht geen peper in je gerechten, maar ook geen koffie na de maaltijd. Je kan nu-nu-nu (nog) een plaatsje bemachtigen op 4, 5, 10 of 12 September. Daarna pakt team Neder hun boeltje weer in om hun reis verder te zetten, wat natuurlijk jammer is. En jaja, je moet wel snel zijn, want het jammere aan een pop-up is natuurlijk dat ie weer verdwijnt. So be quick want vol is vol. Maak die agenda vrij en reserveer via POP-UP Droog&Neder.