18 juni 2020, door Maartje

Nog meer buiten eten: pop-up restaurant Paviljoen Puur aan de rand van Amsterdam

18 juni 2020, door Maartje

Nog meer buiten eten: pop-up restaurant Paviljoen Puur aan de rand van Amsterdam

Aan tafel! Oke, maar dan wel aan de tuintafel graag. Naast campings (lees hier maar even), slapen aan zee (check deze adressen) en terrashoppen willen we in de zomer van 2020 eigenlijk maar één ding: openluchtrestaurants. In Nederland en in Belgie. Goed nieuws: er zijn er een hoop van! De ene nog beter dan de andere. Een parel aan de rand van Amsterdam? Die is er ook: pop-up restaurant Paviljoen Puur. Wel even opletten: alleen van donderdag t/m zondag voor het diner, en op zaterdag en zondag ook voor de lunch, en altijd met goed weer. En dan heb je ook wat!

Pop-up restaurant Paviljoen Puur - Amsterdam

Pop-up restaurant Paviljoen Puur - Amsterdam

Op de eerste plaats mag je vooral onthouden dat de locatie van Paviljoen Puur, elke donderdag t/m zondag voor het diner en op zaterdag en zondag ook voor lunch, te gek is. In Diemen, nét niet meer Amsterdam, te midden van het groen. Een unieke plek, in veel opzichten: het strakke paviljoen werd onder architectuur gebouwd en is te gek, maar vooral een plek die zich leent voor zakelijke bijeenkomsten. Dat is dan ook wat er meestal gaande is: meetings enzo. Prima, belangrijk ook, maar zonde dat niet meer mensen in een privé setting genieten van de  prachtige plek. Dat vonden de uitbaters ook, en zo ontstond het idee voor de zondagse zomer pop-up. Dichtbij de stad en toch in de natuur, modern en toch heel gemoedelijk met dank aan de tafels en stoelen die (lekker ver uit  elkaar – dat kan hier namelijk  heel gemakkelijk) opgesteld staan in het gras, overkapt met een tentdoek voorzien van priklampjes. Kan het romantischer? 

En het eten? Heel erg  goed! Alleen 12 augustus zijn de luitjes zelf op vakantie, de rest van de zomer vier je je mini vakantie vlakbij huis hier.