Nederland, Veluwe16 augustus 2023, door Anne Abendroth

Off the grid slapen en eten in de Veluwse bossen bij Bohiem

Nederland, Veluwe, 16 augustus 2023, door Anne Abendroth

Off the grid slapen en eten in de Veluwse bossen bij Bohiem

We schreven eerder over de behoefte aan natuur en rust. Want nature is calling nu we inmiddels de muren op ons zien afkomen. We feel you. Slapen én dineren in hartje natuur. Hear hear. Goed nieuws op dat front: het eerste Nederlandse off the grid eten-en-slapen-concept in de Veluwse bossen opende in juni 2021 en dit jaar gaan ze door. Weer een reden om uit te kijken naar de zomer die voor ons ligt. Uit eten is natuurlijk al een feestje, en hoe heerlijk dat je daarna voldaan gaat tukken in één van de tipi's? De naam? Bohiem.

 

 

Bohiem

Bohiem

Het idee voor ‘Bohiem’ ontstond op de dijk van Uitdam rond een kampvuur toen buren Freek van Noortwijk, Diane Schaub en Laura Luikens droomden over het openen van een buitenrestaurant in hartje bos. En toen dit concept in Scandinavië en Canada een succes bleek, werd het hoog tijd om hun droom uit te laten komen. Picture this: dineren in een betoverend stukje bos. Chef van Noortwijk en team op de achtergrond, die heerlijke gerechten bereiden op open vuur, groenten garen in de grond en pekelen (marineren in zout water). Fermenteren heb je nog nooit van zo dichtbij kunnen zien. Beloofd. Het menu wordt bepaald door het aanbod wilde ingrediënten in de omgeving, en wordt soms zelfs direct uit het bos gehaald. Bohiem wil ook nog een bijdrage leveren aan de voedselketen van de toekomst door zo min mogelijk ingrediënten te verspillen. Wat niet hergebruikt kan worden, wordt omgezet in vruchtbare compost voor de eigen kruidentuin. Hulde.

Iedere vrijdag en zaterdag vindt er een vijf-gangen diner plaats in de buitenlucht voor maximaal twintig man. But that’s not all. Er is ook een heuse chefs table, waar chef Freek van Noortwijk een uitgebreid scala aan gerechten klaarmaakt voor een klein groepje. De avond eindigt rondom het kampvuur met een huisgemaakt digestief van dennennaalden en s’mores. Daarna overnacht je in een luxe tipi en word je wakker met een stevig ontbijt. Een totaalbeleving van bijna 24 uur waarbij je echt even weg van huis kunt zijn.

Foto’s komen van de Instagram van Bohiem

Bohiem