Nederland, Rotterdam24 oktober 2016, door Maartje

Pregnant-friendly restaurants, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 24 oktober 2016, door Maartje

Pregnant-friendly restaurants, Rotterdam

Als je zwanger bent is dat heel leuk en fantastisch, maar ook een beetje balen. Want je mag geen wijn, geen Franse kazen, geen steak tartare en sushi is ook al dubieus. Maar die wijn, dat is wel het ergste. Dus welk restaurant stel je voor als er een diner met vriendinnen gepland wordt? Wij maakten een lijstje met de beste pregnant-friendly restaurants in Rotterdam!

Burgertrut – Geen rood vlees voor jou! De veggie & vegan burgers zijn mínstens zo lekker. Ze hebben namen als Jamaican me crazy! en Vegan Sushi en zijn gemaakt van tofu, biet, spinazie, feta, risotto en andere gezonde zaken. Wat je erbij drinkt? Een fritz-kola, rabarberdrankje of huisgemaakte limonade met gember, munt of framboos.

ballroom

Ballroom – Oké, je moet even de ogen sluiten voor al die gin-tonics die langskomen, en gewoon nippen van je virgin Pinkyrose limonades (want die zijn er dus ook!) bij je balletjes gehakt. The setting is fabulous, and so are you.

Sãn Sãn – Een van de beste Chinese restaurants van de stad. Bij de gloeiendhete Sichuan-gerechten smaakt een alcoholvrij biertje opperbest. Nog beter (goedkoop bovendien) is een pot Chinese thee op tafel.

Restaurant de Jong – Als je je culinair wil laten verrassen, maar geen zin hebt om een hele lijst op te noemen van dingen die je niet mag, ga je voor het groentenmenu van chefkok Jim de Jong. Dat is gezond en – geloof ons – extreem lekker.

little-v

Little V – Heb je ook een craving voor lekker kruidig eten? Vietnamees eten is niet alleen heel smaakvol, maar ook nog hartstikke gezond. Bovendien heb je door de groene thee-cocktails het gevoel dat je echt meedoet. Ze zien er superfeestelijk uit met veel ijsklontjes, een schijf meloen of citroengras. Zorg wel dat je een stoel met rugleuning bemachtigt!

Mangiare - De reden hiervoor is simpel: ze hebben overheerlijke, gepasteuriseerde buffelmozarella. Bewaar ook een plekje voor zo’n goddelijk stuk taart.

Deli Bird – Pittige curry’s, salades en soepen die je allemaal mag eten, al is het met de zeevruchten altijd even opletten. Afblussen doe je met een lychee limo, kokosdrank of een blikje Fernandez. Bovendien zit het tempo er lekker in, wordt het niet zo’n lange zit – wel prettig als D-day nadert...

 

the-suicide-club

Nog energie over? BAR in het nhow hotel (op de zevende verdieping van De Rotterdam!) en The Suicide Club zijn dé spots om een virgin cocktail te gaan drinken. Extra tip: bij veel Italiaanse restaurants staat er Sanbitter op de kaart. Een Campari-achtig drankje dat bíjna een beetje aan een heuse alcoholische aperitief doet denken, maar toch echt 0% alcohol bevat.