12 juni 2020, door Maartje

Proeflokaal House of Bird in Diemerbos gaat vliegend van start

12 juni 2020, door Maartje

Proeflokaal House of Bird in Diemerbos gaat vliegend van start

Het is een lastige om los te laten: waar o waar gaan we deze zomer buiten eten? Waar staan de tafels opgesteld in het gras, vinden we een plekje in de schaduw en waar scharrelen de boerderijdieren om ons heen? Ok, dat laatste is soms een beetje een stretch maar you get what we are aiming at. We besteden er een (was)lijstje aan: dit zijn onze favorieten buiten-restaurants. Een van die niet te missen locaties is het nieuwe proeflokaal House of Bird in het Diemerbos, geopend door de luitjes van brouwerij Bird Brewery. Een brouwerij ja, speciaalbieren-galore dus, én een dijk van een terras ondr fluisterende bomen.

House of Bird Diemerbos

House of Bird Diemerbos

Het Diemerbos zeg je? Yup. We moeten toegeven dat we het ook niet kenden, maar het is een jong bos op drie kilometer van Amsterdam-oost. Het bos heeft een recreatiefunctie en  House of Bird Diemerbos vormt het epi-centrum (tenminste, dat vinden wij). Het proeflokaal is zeven dagen per week geopend en is een plek voor jong en oud. Een beetje zoals Kraantje Lek zeg maar, maar dan met bier en hartstikke nieuw.

Er is een – nogal – uitgebreide borrel-, drank-, lunch- en dinerkaart waardoor er echt voor elk wat wils is. Groot en klein, jong en oud, enzo. Het grote terras, inclusief zandbak voor de allerkleinsten, biedt plek aan 200 personen en reserveren hoeft niet. Kan zelfs niet. Binnen is er ruimte voor 30 personen via reservering. Naast horeca biedt House of Bird ook verschillende ruimtes tot 60 personen aan voor vergaderingen, brainstorms, borrels en andere evenementen.