• 18 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 July 2018
  • 03-03-2016
  • Rotterdam

Rebelz aan de Rotte, Rotterdam

Rebelz aan de Rotte, Rotterdam

Goede restaurantconcepten-galore! Want na de crowdfunding die net begonnen is voor het Utrechtse Syr, opende 1 maart in Rotterdam REBELZ aan de Rotte. Hier geen vluchtelingen maar ex-gedetineerden die in het restaurant opgeleid worden tot chef, met als einddoel hen in de toekomst hun eigen hospitalitylocatie te laten runnen - en dus, wel net als Syr, een tweedekansrestaurant. Het werd zeker geen 'links', alternatief lokaal, allerminst: REBELZ aan de Rotte werd mede vormgegeven door kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam (zij deden ook het plafond van De Markthal in Rotterdam) die er een licht en kleurrijk geheel van maakten. De keuken is een mediterrane met achter de pannen de Syrische chef-kok Maher al Sabbath (ha! nog een link). De site verteld: vanuit zijn achtergrond brengt hij Levantijnse invloeden mee. De levant betekent letterlijk het land waar de zon opkomt, het morgenland. Verwijzend naar onze insteek om naar de dag van morgen te kijken in plaats van de dag van gisteren. Bovendien weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om een kans te krijgen op een beter bestaan. 

Mooi, maar we kunnen vertellen: heel erg lekker is het ook. Waar? aan de Bergse Rechter Rottekade 1 in Crooswijk, Rotterdam Noord, vanuit het nieuwe Croos (aanrader!) gezien aan de andere kant van de begraafplaats. REBELZ aan de Rotte

foto links via @jolanlelieveld