27 januari 2021, door Nina van Hilst

Een mooie en echt goede regenjas voor vrouwen en mannen

27 januari 2021, door Nina van Hilst

Een mooie en echt goede regenjas voor vrouwen en mannen

Onmisbaar in je garderobe: een echt goede regenjas. En als het dan nog een mooie is, dan weet je zeker dat je hem aanhebt wanneer het regent. Natuurlijk geschikt voor zowel vrouwen als mannen. En de extra bonuspunten worden verdiend met een regenponcho- of -jas die duurzaam gemaakt is. Welke merken vinden wij het fijnst, mooist en gezelligst?

Rainkiss

Rainkiss

Wanneer het grijs en regenachtig is, is een funky regenjas eigenlijk precies wat we nodig hebben. Opfleuren die handel. Dat dachten de mensen van Rainkiss ook. Het Nederlandse merk maakt regenjassen van gerecycled polyester in heerlijke printjes. Van camo tot panther. En van vrolijke bloemen tot gekleurde ponchos met grafische prints. Ponchos? Precies, Rainkiss maakt ponchos die je zo over je eigen jas heen gooit wanneer het met bakken uit de lucht valt. Jij blijft lekker droog en vrolijk. So it’s all good.

Maium

Maium

De regenjassen van Maium zijn stijlvol en tof. En – niet geheel onbelangrijk – worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Qua modellen breiden deze ras-Amsterdammers steeds verder uit. Eerst was er de Original, daarna de Lightweight en inmiddels hebben ze ook een Puffer, Mac en Trench in de collectie. De namen spreken voor zich. Het huub-huub-trucje zit hem in de rits aan de zijkant. Je stylish jas wordt zo een regenponcho en zo blijf je nog beter droog op de fiets. Of tijdens een stormachtige hike. Of… dat mag je zelf invullen. Indien je bij die activiteit droog wilt blijven, is die Maium dus onmisbaar.

Kepe

Kepe

Voel jij juist de irritatie over de onderkant van je kleding die nat regent, kijk dan naar Kepe. Dit Haagse merk maakt chique, lange regenjassen. Die – afhankelijk van je lengte – ergens tussen je scheenbenen en je enkels eindigen. Lekker helemaal droog dus. Kepe heeft 3 modellen. De trenchcoat die je met en zonder faux bontkraag kunt dragen in bordeaux en zwart. De klassieke jas in flaregold of muddy green. En nog 4 kekke korte regenjasjes. Waarbij je dus wel natte billen krijgt. Maar misschien vind je dat wel lekker. Kepe is toch wel wat meer voor vrouwen dan voor mannen. Maar hey, we won’t judge.