20 september 2022, door Nina van Hilst

Een mooie en echt goede regenjas voor vrouwen en mannen

20 september 2022, door Nina van Hilst

Een mooie en echt goede regenjas voor vrouwen en mannen

Onmisbaar in je garderobe: een echt goede regenjas. En als het dan nog een mooie is, dan weet je zeker dat je hem aanhebt wanneer het regent. Natuurlijk geschikt voor zowel vrouwen als mannen. En de extra bonuspunten worden verdiend met een regenponcho- of -jas die duurzaam gemaakt is. Welke merken vinden wij het fijnst, mooist en gezelligst?

 

Minstens zo belangrijk is een weather proof regenpak voor mini. Met deze buitenspeelpakken houd je ook het kleine grut droog.

Rainkiss

Rainkiss

Wanneer het grijs en regenachtig is, is een funky regenjas eigenlijk precies wat we nodig hebben. Opfleuren die handel. Dat dachten de mensen van Rainkiss ook. Het Nederlandse merk maakt regenjassen van gerecycled polyester in heerlijke printjes. Van camo tot panther. En van vrolijke bloemen tot gekleurde ponchos met grafische prints. Ponchos? Precies, Rainkiss maakt ponchos die je zo over je eigen jas heen gooit wanneer het met bakken uit de lucht valt. Jij blijft lekker droog en vrolijk. So it’s all good.

Maium

Maium

De regenjassen van Maium zijn stijlvol en tof. En – niet geheel onbelangrijk – worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Qua modellen breiden deze ras-Amsterdammers steeds verder uit. Eerst was er de Original, daarna de Lightweight en inmiddels hebben ze ook een Puffer, Mac en Trench in de collectie. De namen spreken voor zich. Het huub-huub-trucje zit hem in de rits aan de zijkant. Je stylish jas wordt zo een regenponcho en zo blijf je nog beter droog op de fiets. Of tijdens een stormachtige hike. Of… dat mag je zelf invullen. Indien je bij die activiteit droog wilt blijven, is die Maium dus onmisbaar.

Rain Couture

Rain Couture

Stijlvolle trenchcoats (en meer!) van Amsterdamse bodem. Er zijn regenjassen die er uit zien als regenjassen (of klinken we nu als Harry “my favorite thing about the movie is that it feels like a movie” Styles?) en dan heb je de meer elegante variant. A.k.a. the trenchcoat, volgens sommigen een onmisbaar item in je garderobe. Deze versie voor vrouwen en mannen van Rain Couture is volledig waterdicht en dat willen we natuurlijk. Naast deze klassieker heeft Rain Couture ook jacks, parkas en warme puffers. Zo kunnen we droog, warm en stylish de natte maanden in.

Vivi Mari

Vivi Mari

Het Duitse tassenmerk Vivi Mari maakt hele leuke regenponcho’s. De jassen zijn gemaakt van gerecycled polyester, ruim genoeg om óver je winterjas te dragen en verkrijgbaar in iets te veel leuke kleuren, prints en uni’s. Van uni zwart of beige tot panter in lila en geel. Of grafische prints in mauve, rust en mustard. Doe jezelf een plezier en koop er ook meteen een bijpassend waterproof hoedje bij. Wel zo gezellig.

Vivi Mari

Kepe

Kepe

Voel jij juist de irritatie over de onderkant van je kleding die nat regent, kijk dan naar Kepe. Dit Haagse merk maakt chique, lange regenjassen. Die – afhankelijk van je lengte – ergens tussen je scheenbenen en je enkels eindigen. Lekker helemaal droog dus. Kepe heeft 3 modellen. De trenchcoat die je met en zonder faux bontkraag kunt dragen in bordeaux en zwart. De klassieke jas in flaregold of muddy green. En nog 4 kekke korte regenjasjes. Waarbij je dus wel natte billen krijgt. Maar misschien vind je dat wel lekker. Kepe is toch wel wat meer voor vrouwen dan voor mannen. Maar hey, we won’t judge.

Insane in the Rain

Insane in the Rain

Ze zijn unisex, gemaakt van recyclede PET-flessen en lekker origineel qua prints en kleuren. Per gemaakte regenjas worden 17 tot 23 PET-flessen van de afvalberg bespaard. Nu kunnen we natuurlijk niet oneindig regenjassen blijven kopen en doel van Insane in the Rain is dan ook om met de kleurrijke jassen bewustwording te creëren om minder single use plastic te gebruiken. Gaan we doen toch?

Stutterheim

Stutterheim

Dat we Stutterheim waarschijnlijk allemaal wel kennen, betekent eigenlijk juist dat het in dit lijstje thuis hoort. Never change a winning team gaat wel echt voor Stutterheim op. De jassen zijn gemaakt van rubber gecoat katoen waardoor de binnenzijde zacht en warm aanvoelt. Stutterheim blinkt uit in modelletje klassieke regenjas en wanneer je er ooit een koopt, kun je er donder op zeggen dat het model nooit uit de mode gaat. Inmiddels hebben ze ook kinderjassen, regenpetjes, hondenjassen, regenlaarsjes en meer waterdichts. Qua kleuren wil je eigenlijk het liefst elk seizoen een nieuwe Stutt. Doen we niet natuurlijk. Maar stiekem spieken naar wat voor lekkers ze nu weer hebben, is altijd fun.

Tretorn

Tretorn

Net als bovenstaande komt Tretorn uit Zweden. En Zweden weten raad met de natuurelementen en zijn stijlvol. Tretorn maakt eco essential regenkleding. Oftewel goed uitziende, klassieke regenjassen die gemaakt zijn met zorg voor de planeet. We like! Vaker al zijn we mooie missies van outdoor minded merken tegen gekomen. Ook Tretorn is zo’n merk dat focus heeft op systeemverandering, circulariteit en positieve impact op de natuur. Een merk wat je met een gerust hart kunt dragen. En er ondertussen stiekem nog stijlvol bij loopt ook.