Nederland, Amsterdam7 september 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam West: URBAN ALL-DAY RESTAURANT BAR LELY

Nederland, Amsterdam, 7 september 2018, door Maartje

Nieuw in Amsterdam West: URBAN ALL-DAY RESTAURANT BAR LELY

Een stoer, huiselijk restaurant is het, met fijne werkplekken, een borrelkaart (vol met bijzondere dranken) en een overzichtelijk dinermenu met een keur aan van die fijne 'voor elke dag'-gerechten die toch nét wat anders zijn dan je gewend bent. Courgettesoep. Ceviche met passievrucht. Pompoen met tom kai schuim. Schol met knol(selderij). Van zulks.

Bar Lely

Bar Lely

Bar Lely is iedere dag van de week al om acht uur ’s ochtends open. Dus hop, voordat je de trein inspringt heb je al ontbeten als een koning. Zou zomaar kunnen tenminste. Neem je liever iets mee voor onderweg, dan hebben ze de geweldige ‘Grab & Go’ optie: een take-away box met keuze uit allerlei gezonds zoals vers fruit en yoghurt met granola.

Zakelijke afspraak? Is hier ook zo geregeld: alle vervoermiddelen van Amsterdam stoppen voor de deur van Bar Lely en ook de werkplekken in de zaak zijn fijn. Bovendien wordt wachten op de trein een stuk aangenamer in het kleurrijke lokaal dat bar Lely heet! Bakkie puike koffie er bij – Bar Lely is je man.

 

Bovendien wordt wachten op de trein een stuk aangenamer in het kleurrijke lokaal dat bar Lely heet! Bakkie puike koffie er bij – Bar Lely is je man.

Mocht het je nog niet opgevallen zijn: wij zijn om. Dat ligt ook aan de looks van Bar Lely (en dus die locatie – want fijnnnnn bij het station waar het normaal toch wat droef is). Bij binnenkomst merk je direct de relaxte en huiselijke sfeer, met een fikse vleug ‘Bar Lely stoer’. Plof neer op de leren bank in het midden van de zaak, of zoek je een fijne plek om te werken bij de ramen: het is er allemaal.

Na een lange werkdag geen zin meer om te koken? Ga borrelen met collega’s: op de borrelkaart meer dan voldoende lekkers, in vaste en in vloeibare vorm. Bloody Mary en Gin Tonic, bier en wijn. Of we gaan voor de Skinny Bitch zodat je morgen ook weer in je kokerrok past. Op de kleine kaart (vinden wij lekker overzichtelijk: minimale keuzestress dus bij Bar Lely) een mix aan kleine streetfood gerechten. Een driegangen-diner voor € 32,50 kan ook. Dan kun je kiezen uit oesters vooraf, als hoofdgerecht bijvoorbeeld de pompoen, schol of patatje rendang (like!) en dan cheesecake met merengue en roodfruit na. Bijvoorbeeld. Of een kaasplankje, hebben ze ook. Voor elk wat wils, hoewel er niet echt een tof kindermenu is. Een keuze, en dat mag, maar het is – gezien de locatie en het formaat van de zaak – wel jammer.