Nederland, Amsterdam13 maart 2016, door Maartje

Restaurant de Nachtwacht, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 13 maart 2016, door Maartje

Restaurant de Nachtwacht, Amsterdam

He, wacht, wat? Het Thorbeckeplein? Geef toe, je moet even nadenken waar dat ook alweer is... maar dat is dus dan plein naast het Rembrandtplein, het plein waar je meestal razendsnel voorbij fiets. Juist, daar. Daar op de hoek zit al jaren restaurant De Nachtwacht, een restaurant vermaard vanwege de steak en de bisque, en vanwege de altijd gezellige ras-Amsterdammers die je er aan de toog vind - geen fabeltje, het is echt zo. En gezellig dat dat is.

Even terug, voor wie er misschien overheen las: dat zijn dus drie keiharde tips in één zin. 1: neem de bisque vooraf, zó goed en het kreeftje de rand van je soepkom zo fotogeniek, ware het niet dat de lampen van De Nachtwacht op standje laag staan, want wel zo gezellig. 2: daarna de steak. Minder fotogeniek, wel net zo lekker. Alternatief? De ribbetjes! Heus. 3: laat de tafels voor wat ze zijn en scoor een plek pal voor de neus van de barman (het blijft een toeristische plek natuurlijk, en dus is de clientèle van De Nachtwacht 50% toerist en 50% Amsterdammer. En toeristen gaan sowieso aan de tafels in de serre zitten). Die barman is overigens een topper; als je bij De Nachtwacht niet leert wat het is om in de horeca te werken (die toeristen + die Amsterdammers + het Rembrandtplein + weekend = hulde), dan leer je het nergens. En alles correct dus, vinden we mooi. O, en de zaak ziet er ook nog eens piekfijn uit, dat zouden we bijna vergeten. Koperkleurige lampen, heerlijke leren wegzakstoelen, lange aanschuifbanken en een goeie houten toog. Dus, wat hebben we vandaag geleerd? Naar De Nachtwacht. De Nachtwacht

ps. Nog een leermoment: De Nachtwacht is van dezelfde eigenaar als één van Amsterdams favorietjes aan de gracht: Venus & Adonis. Moet je ook maar net weten.
reserveer online