Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 May 2019
  • 30-11-2018
  • Amsterdam, Eten & drinken, Nieuw

Nieuw Amsterdams restaurant aan het water: Restaurant Haas & Popi

Nieuw Amsterdams restaurant aan het water: Restaurant Haas & Popi

Dat Roest vertrok is balen. Maar ze komen terug, en dan in Amsterdam Noord, dus dat is leuk. Dat Blijburg sloot was ook balen. Maar er komt nieuws op dezelfde plek! Restaurant Haas & Popi opent binnenkort de deuren waar het leuke, immer gemoedelijke Blijburg ze eerder dit jaar nog sloot. En dat is het leukste nieuws dat we dit weekend hoorden!

In het voormalig Blijburg paviljoen vlakbij het strand van IJburg openen de mensen van restaurant Haas & Popi (zo een gezellig titel) op 7 december (dan al!) de deuren.

Haas & Popi Amsterdam (@ Blijburg)

Het paviljoen staat er al, de locatie is bekend (en o zo fijn), het water blijft en het zand eveneens. De basis is top, en dus is het aan het nieuwe Haas & Popi om daar alles uit te halen. Dat zijn ze van plan hoor: op het menu streekproducten en op de muren volop kleur, een haard aan de rand van het paviljoen (die bleef gelukkig). Geen veel te hippe 13-in-een-dozijn-adres waar Amsterdam er al volop van heeft maar een plek waar 'elke zeeman, wandelaar en buurtbewoner' zich thuis voelt'. Hé, lekker.

Lokale groenten op de menukaart, net als Noordzeevis, oesters, gefermenteerde en ingelegde groente en natuurlijk haas & popi, de naamgever van de stek, zijn vertegenwoordigd. Natuurwijntje en/of een Amsterdamse biertje er naast en dan de zon in het strandwater (oke, het IJmeer) van Amsterdam zien zakken. Al is er een nieuw stadsstrand in de maak. Dat moet komende zomer klaar zijn, maar het is er nu al knus. Tenminste, dat is het vanaf de 7e is ons beloofd...