Nederland, Amsterdam25 juni 2022, door Maartje

Verstopt en eigenlijk niet te missen, dit nieuwe restaurant in Amsterdam: Restaurant Hidden Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 25 juni 2022, door Maartje

Verstopt en eigenlijk niet te missen, dit nieuwe restaurant in Amsterdam: Restaurant Hidden Amsterdam

Ja maar natúúúrlijk ken je restaurant Mama Kelly. Dat verrukkelijk roze restaurant dat zijn oorsprong heeft aan de rand van Den Haag maar dat met haar komst naar Amsterdam een even dikke hit werd. Fotogeniek much, en lekker en leuk is het er ook nog eens. Met verrukkelijke cocktails als visitekaartje. Jaja, Mama Kelly, so far zo goed, maar daar ging het hier niet over, toch? Sorry. Klopt. Al is er wel een reden dat we hier over reppen hoor: het nieuwe restaurant Hidden Amsterdam zit namelijk hartstikke verstopt (aha) achter en onder Mama Kelly. Ha! Je zit er bijna OP het groene veld van het Olympisch Stadion wat het restaurant - eerlijk is eerlijk - een een extra (hele leuke) dimensie heeft. Als was het zonder dat ook al een hele dikke tip van flip hoor: dit nieuwe restaurant bij het Olympisch Stadion: Restaurant Hidden Amsterdam is een high score.

Restaurant Hidden Amsterdam

Restaurant Hidden Amsterdam

Even terug naar het begin. Mama Kelly. Daar is het leuk, heel leuk, maar de unieke locatie in het Olympisch Stadion in Amsterdam verdiende eigenlijk ook best een fine dining zaak. Laat het nu zo zijn dat de eigenaren nog een kekke kelder (dan doen we de plek tekort hoor, maar het bekt zo lekker) ‘over hadden’. Daar creerden ze een verrassend licht, in donkergroen en blauwtinten gehuld restaurant. ‘Hidden’, doopten ze de zaak, en dat vinden we goed gekozen: een hidden gem is het.

Sowieso 1o+ punten voor die knappe klassieke, tijdloze looks (die daarmee toch ernstig van nu zijn). Fijne banken, prettige zitjes (waar je nu eens niet bij de buren op schoot zit zoals bij veel populaire Amsterdamse zaken het geval is en wat we haten) en een sfeervol, stijlvol interieur (witte kleedjes, het allermooiste glaswerk (kijk maar eens goed: er zit een ‘groef’ in de wijnglazen waardoor de smaak van de wijn nog beter tot zijn recht komt)).

Op de kaart staan gerechten met een Franse basis. Basis dus, want verder komen er allerhande landen en windstreken voorbij. Je kiest een 5, 6 of 7 gangen menu. Dat menu wisselt steeds (toen wij tafelden likten we onze borden leeg bij de amuses, de bisque en vroegen we verkering aan de sommelier met dank aan zijn meer dan uitstekende wijnkeuzes én smaak in het perfecte glaswerk). Iedere acht weken is het menu weer anders en mocht je nou echt willen, dan kun je ook nog kiezen uit een selectie à la carte gerechten.