Nederland, Gelderland26 april 2022, door Marcelle Broshuis

Nieuw en echt de moeite waard: restaurant Locals in Arnhem

Nederland, Gelderland, 26 april 2022, door Marcelle Broshuis

Nieuw en echt de moeite waard: restaurant Locals in Arnhem

Pal tegenover station Arnhem heeft sinds kort restaurant Locals Arnhem haar deuren geopend. Een fine dining restaurant in hotel Haarhuis waar duurzaam, gezond en smaakvol eten centraal staat. Je proeft hier het beste van Nederlandse bodem. De producten als vlees, vis en zuivel komen van leveranciers uit de directe omgeving. Ahhha! Vandaar dus de naam Locals! U snapt.

 

We schreven al eerder over hotel Haarhuis, maar het restaurant Locals verdient een eigen artikel.

Restaurant Locals Arnhem

Restaurant Locals Arnhem

Locals heeft haar eigen kas, of een Vertical Farm zoals ze het zelf noemen. De groenten en kruiden belanden zó vanuit de kas op je bord. Verser kan het niet. Nou ja, de ingrediënten gaan natuurlijk wel eerst naar de keuken, waar Frank Bregman aan het roer staat. Frank ging in de leer bij Sergio Herman, wat zorgt voor unieke gerechten van kwalitatief hoog niveau. Maar Frank doet het niet alleen. Hij werkt samen met Niven Kunz, dé groentechef van Nederland. Niven werkt volgens het 80/20 principe: groenten versus vlees en vis. Groenten spelen dus de hoofdrol. Hoe gezond wil je het hebben?

Nog even terug naar de Vertical Farm, want dat is toch wel iets unieks in Arnhem. In deze kas wordt het voedsel gekweekt in een duurzame omgeving. De gewassen groeien volledig op water, zonder invloeden van buitenaf. Dus geen gedoe met pesticiden of andere nare bestrijdingsmiddelen. Gewoon, puur natuur. Dat is wat we willen toch?

 

Wil je een private dinner, een exclusieve borrel of vergaderen in een bijzondere omgeving? Dan kun je een ruimte huren naast de kas (hoe leuk!). Je zit dan midden in het groen. Een unieke beleving. Doen hoor!

De gerechten bij Locals zijn om je vingers bij af te likken. Denk aan gegratineerde kasbloemkool met rucola en Drielse ouwe of aan Hollande entrecote met spitskool, gerookte aardappelmousseline en aardappelgratin. Of het goddelijke dessert van Betuwse appel, boerenjongens met rijst en vanille roomijs. Loopt het water je al in de mond?
De kaart is met vier voorgerechten, drie tussengerechten en zes hoofdgerechten niet erg groot, maar wat erop staat is meer dan goed. En het mooiste is: de gezonde, culinaire hoogstandjes zijn nog betaalbaar ook. Win-win dus.