1 september 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Mauve Laren

1 september 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Mauve Laren

Kom luilekkerland Laren binnenrijden en je stuit direct op de oude Saksische Boerderij aan de Brink, a.k.a. restaurant Mauve. Restaurant Mauve Laren is zo'n plek waar een reservering nimmer nodig lijkt en waar het Larense publiek de hele dag door zo komt binnen keutelen. Lekker. Gezellig. Restaurant Mauve dus, waarbij de Larenaars onder ons wellicht nog denken aan het oude Mauve. De Mauve die wel een likje verf kon gebruiken. Of wat nieuw tuinspul. Maar Lieve Larenaars, dat is allemaal passé. Mauve is flink onder handen genomen en is in ere hersteld, maar met een upgrade. Voor de niet-Larenaars: het ons-kent-ons-gehalte is hoog, ja, maar als buitenlanders - such as yours truly - worden we met even open armen ontvangen. Getest en uitstekend bevonden.

De kaart van het restaurant bestaat uit comfort food. Van dat eten waar je altijd wel zin in hebt. En dat dan goed klaargemaakt. Echt lekker. En vooral ook af en toe nét weer even anders. Zoals bijvoorbeeld de steak tartaar op een noodde burger of de langzaam gegaarde kalfssukade. Oke, kalfssukade is misschien niet zo anders dan anders maar de parelgort die erbij komt is dat zeker wel. Een frisse toon. Jammm. De ravioli met artisjok en pecorino wordt afgemaakt met krokante aardpeer (maar echt 'af' - heerlijk) en is met recht een puik vegetarisch gerecht op de kaart. Als toet is er een cheesecake waar je je vingers bij aflikt. Verder een 'tiramisu van aardbei' die absoluut lekker is maar waarom-ie tiramisu heet, mag Joost weten. Tiramisu is in onze ogen namelijk toch echt dat beetje espresso... En dat zit hier niet in. Ach, geef het beestje een andere naam en dan kan 'ie er helemaal mee door.

Terug weer naar die desserts, daar namen we het namelijk van en dus nog even dit: de snick-ker... Goeie god. Die toet is gemaakt van pinda's, chocolade, brickdeeg en karamel en na één hap van dit giga-geval zweer je dat je niet meer kunt. Bord opzij, gevolgd door een slinks oog, toch het bord er weer bij en ga zo maar door. Tot-ie op is. Zo lekker. Maar o zo heftig.

mauve

En de looks? Zoals gezegd: de bezem is er bij Mauve behoorlijk doorheen gegaan Buiten kwam nieuw tuinmeubilair, lekker strak. Binnen werd de bar opgeknapt en aangevuld met die typische (fijne) 2017-look. Veel hout, Eames stoelen, koperen lampen; enfin, het hippe sausje. De bar grenst aan het restaurant en is, helaas, niet standaard open, wat bijzonder jammer is, gezien die aantrekkelijke looks. Het restaurant zelf behield de ouderwetse farm style met donkere tafels en een geweien-lamp. Best een contrast met eerder genoemde bar maar eerlijk gezegd komt Mauve er gewoon mee weg.

Last but not least: Normaal gesproken zijn we niet zo van het noemen van namen maar ja, aangezien het ons kent ons gehalte van Mauve sowieso al hoog ligt, kan het nu ook wel. Want Rico, de chef, en Fabian, jouw bff aan tafel, maken je avond. Echt waar. Houden die mannen. Restaurant Mauve

Liefs Bloeme