Restaurant Midtown Grill in Amsterdam (Marriott Hotel)

Nederland, Amsterdam, 8 december 2019, door Margaux van der Mieden

Restaurant Midtown Grill in Amsterdam (Marriott Hotel)

Vleesliefhebbers opgelet: Restaurant Midtown Grill aan de Stadhouderskade mag linea recta op je lijstje. Het restaurant is onderdeel van het Marriott Hotel, vind je centraler dan centraal in Amsterdam en het staat helemaal in het teken van een Bourgondische avond. We horen je denken: hmmmzzzz... In een hotel? Wat on-Nederlands? Houden we niet van. Snap! En dat dachten wij ook, gingen toch en werden blij verrase. Why? Er is eindeloos veel keuze uit vlees en wijn. Op de vloer bij de ontvangstbalie staan in sierlijke letters op de vloer geschreven 'Let's celebrate the meat'. Laat dat nou net zijn wat we hebben gedaan.

Restaurant Midtown Grill

Restaurant Midtown Grill

In de maand september opende restaurant Midtown Grill zijn deuren na fikse een opknapbeurt die ruim twee maanden in beslag nam. De open keuken is de eyecatcher van het restaurant. De marmeren muren en de de rode barstoelen nodigen uit om op neer te ploffen. Méér rood in de rest van de tent; zelfs het plafond kreeg een lik rouge. Niet in de ‘vandaag is rood’ stemming? Achter in het restaurant zit een hoek verscholen die in een totaal andere stijl is ingericht, maar toch weer kloppend is met het geheel. De leukste corner is natuurlijk de wijnmuur waar tientallen (hoewel: het zouden er ook zomaar een honderdta kunnen zijn, we hebben niet geteld) uitgestald liggen.

Vlees dus, zoveel is duidelijk. Maar er staan ook vis en vega gerechten op de kaart. Toch lees je hier zo overheen bij het zien van het vleesassortiment (deze is huge). Het vlees is onderverdeeld in drie categorieën: corn fed, grass fed en grain fed; wat je kiest hangt helemaal af van je eigen voorkeur. Het kan-niet-kiezen syndroom was bij ons weer sterk aanwezig en ober Gino (een lieve en trouwe man die al jaren werkt in het hotel en het restaurant werkt – heerlijk) heeft geholpen bij het maken van een keuze: dry aged ribeye en een filet mignon (beide corn fed) werd het, op aanrader. En onze vriend Gino stelde niet teleur: heel mals vlees en erg vol van smaak. Sauzen die bij het vlees komen zijn de all-time favorites bearnaise, pepersaus, en mierikswortel. Naast het giga aanbod aan vlees is er ook zeker niet bezuinigd op de wijnkaart. Is misschien ook wel te verwachten na het zien van de wijnmuur.

Toch konden het we niet meer opbrengen om nog een dessert te bestellen. Reden één is dat vlees erg machtig is en reden twee heeft te maken met het goddelijke pre-dessert dat ook inbegrepen zit. Dit is een een pannetje met vuur en daarnaast een aantal marshmallows die jezelf kunt roosteren. Zo old skool, zo leuk!

Laatste ‘dingetje’, mocht je nog niet overtuigt zijn: zelfs op een doodnormale dinsdag, als de halve stad leeg is, zit Midstown Grill bomvol met mensen. Reuze gezellig!

Midtown Grill

Fotografie Rene van Dongen