Nederland, Utrecht30 augustus 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Miyagi and Jones Utrecht

Nederland, Utrecht, 30 augustus 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Miyagi and Jones Utrecht

Een Utrechtse nieuwe voor Asian Streetfood, Sushi, overheerlijke G&T's en onbeschaamd veel waanzinnig lekker eten en drinken. Miyagi and Jones is de naam, restaurant Miyagi and Jones. 

Om bij Miyagi and Jones Utrecht te komen loop je op Utrecht Centraal de 'verkeerde kant' het station uit. Niet richting de gezellige oude stad met de schattige ministraatjes maar richting de kantoren en het Beatrixtheater. Waarvan je dacht dat er niks leuks is te vinden. Mis! Miyagi and Jones is met recht een welkome nieuwe in dit deel van de stad. Bij Miyagi and Jones wordt Aziatisch eten met een Westerse twist klaargemaakt. Heel lekker klaargemaakt. En veel. Daar zometeen meer over.

Allereerst loop je bij aankomst zo tegen het terras van Miyagi and Jones aan. Het eerste pluspunt want wat is een restaurant zonder een terras om lekker buiten te zitten? Komen we gelijk op pluspunt nummer 2: het restaurant is van binnen gigagroot. Prettig, aangezien het in Nederland negen van de tien keer jammerlijk weer is. Genoeg zitjes ook: aan de bar, bij de open keuken of achterin aan ruime tafels. De inrichting doet Aziatisch aan: strak met veel zwart, hout en metaal wat wordt opgehaald door de kleurige muurschilderingen vol tekens, maneki nekos (je-weet-wel die wenkende katjes) en andersoortige beelden. Komen we bij het volgende onderdeel, of eigenlijk; het volgende pluspunt: de service. Wat een gezellige lui zeg! Hulde. Stuk voor stuk weten de personeelsleden van het kletsen en het vertellen, maar wel in de juiste proporties, zonder dat het irritant wordt dus, maar juist ontzettend gezellig blijft.  

En dan uiteraard waarvoor je gekomen bent: het eten.

Barts-Boekje-miyagi

De keuze is reuze. Niet te doen. Er staan 65 gerechtjes op de kaart. -Tjes want we hebben het hier over kleine gerechten om te delen. Bij een drie gangenmenu kies je uit zes gerechtjes (let wel: 2 gerechtjes per persoon per gang) welke geserveerd worden wanneer het de chefs schikt. Die gerechtjes zijn niet de minste en na anderhalve gang zou je al kunnen beweren dat het wel mooi geweest is. Niets is minder waar... Keep them coming. En zo geschiede. Nomnom. Het ene gerechtjes nog smakelijker dan het andere. De pekingeend is favoriet, naast de overheerlijk verse sushi en sashimi. Oprecht van de betere kwaliteit (en we proeven wel eens wat). Drink er vooral een sparkling sake bij. Jawel. Sake prosecco. Of cava. Sort of. Daar komt het op neer. Wederom: LEKKER. Ietwat zoet misschien in den beginne maar na een paar slokken is dat helemaal ok. Waren we alweer bij - Miyagi and Jones-pluspunt nummer 4. 

Mocht je het je afvragen: ja, die naam komt uiteraard (uiteraard uiteraard...) van de film Karate Kid. Eerlijkheidsgebiedde hebben wij 'm ook nooit gezien maar we hebben het ons laten vertellen. En nemen het dus voor waarheid aan. De naam is ietwat aangepast want er moest voor het concept nog een Westerse saus overheen en dat is dus het onderdeel & Jones. Moest nog even vermeld worden. Ach, geef het beestje een naam, wij zijn fan. Tot snel, wanneer we weer honger hebben! Miyagi and Jones Utrecht

Liefs, Bloeme