29 september 2017, door Maartje

Restaurant Petossi Haarlem

29 september 2017, door Maartje

Restaurant Petossi Haarlem

Nog meer nieuws uit het Haarlemse! afgelopen 10 augustus opende namelijk het eerste eigen restaurant van MasterChef winnaar Bart van Berkel. En mensen die MasterChef gevolgd hebben, weten dat dat goed nieuws moet zijn. Omdat Bart een gezellige, bourgondische Brabander betreft die graag met de mooiste Nederlandse producten koken mag bijvoorbeeld. En omdat Bart duidelijk smaak heeft, op alle fronten, te oordelen naar het knappe interieur van het nieuwe restaurant Petossi.

Barts-Boekje- Petossi Haarlem 1

Petossi? Say what? En waar mag dat vandaan komen? Zie je niet aankomen (of je moet een ras-Brabo wezen) maar petossi is dus het Brabantse woord voor ‘boerenkoolstamppot’. Simpel. Houden we van. Die eenvoud is ook het uitgangspunt van de keuken van Bart zijn Petossi. Niet al te ingewikkeld (maar wel bijzonder en mooi, en dus bijzonder mooi) en bovenal vers en seizoensgeboden. Wat te verwachten? Beeld (beeeeeheeeldschone) bordjes, zowel opgemaakt als het keramiek zelf. Met daarop bijvoorbeeld kalfstartaar Piemonte-stijl met Parmezaanse kaas, olijfolie en truffelcrème, onze persoonlijke favoriet.

Barts-Boekje- Petossi Haarlem

Op z'n Hollands dus, met af en toe een beetje gepikt uit het buitenland. Omdat het kan. Bij Petossi eet je overigens wat de pot schaft. Ook al zo nuchter. Er is een Chefs Menu van twee tot zes gangen dat wisselt naar de nukken van de chef (en het aanbod op de markt).

petossi, Lange Veerstraat 15

ps. Het meer dan knappe design van Petossi werd gedaan door OneSevenTree: oneseventree.com. Bovenstaand beeld via deze club.