Nederland, Deventer10 juni 2024, door Anouk Ardesch

Restobar IJssel in Deventer

Nederland, Deventer, 10 juni 2024, door Anouk Ardesch

Restobar IJssel in Deventer

Deventer is zo’n heerlijke stad, waar we eigenlijk toch te weinig komen. Een dik uur rijden en je bent er vanuit onze hoofdstad. Ideaal voor een dagje weg, niet dan? Ja! Volgende uitje is gepland en wel naar Restobar IJssel. Kende je misschien al als restaurant IJssel, wat een fine-dining restaurant was. Nog steeds kneitergoede gerechten, met die oude vertrouwde gezichten die je gewend bent, maar dan in een nieuw jasje.

Van dinsdag t/m zondag zijn ze geopend voor lunch (12.00 – 15.00) en diner (17.30 – 21.00). Je kunt er hoofdgerechten delen, drie gangen aan desserts doen, of alleen maar bites? Mag allemaal. Your choice. 

In Deventer is natuurlijk genoeg te doen en te zien. Meer weten hierover? Lees hier ons Deventer-tips lijstje!

 

Restobar IJssel

Restobar IJssel

Focus bij de rebrand van Restobar IJssel is één gedachte: iedereen geniet hier op zijn eigen manier. Daar gingen ze mee aan de slag, en dat uit zich goed in het interieur: overal verschillende zitjes, naast elkaar, aan hoge tafels of een klein tafeltje voor twee tegenover elkaar. Reuze gezellig! Daarnaast kun je ook plaats nemen in de bar, voor een snelle bite of een doen-we-er-nog-eentje-borrel. En of je dus de hele avond wilt tafelen, of even binnenkomt voor een all-time classic met een glas goede wijn: welkom ben je er.

 

Op het menu

Op het menu

Klinkt goed, maar wat kunnen we dan nu van deze nieuwe toko verwachten? Op het menu staat zoal: een 24 maanden gerijpte Jamon ‘Bataljé el Unico’, Yellowtail Kingfish, steak tartaar, soft shell krab, of scharrelkippetje ‘Label Rouge’, maar ook klassiekers zoals Dame Blanche, sinaasappel crepes met vanilleroom, en warme appeltaart. Chef Wouter van Leeuwen (13.5/20 Gault&Millau, Lekker500 en Michelin gids) creëert plaatjes op je bord, en alsof er een engeltje over je… Je snapt het, alles tiptop in orde

Rollend naar huis

Rollend naar huis

 

Ook fijn hier: rollend naar bed! Slapen doe je gewoon boven in het hotel. Niet alleen het restaurant heeft een make-over gekregen, maar ook de hotelkamers zijn net gerenoveerd. Alles bij elkaar opgeteld is Restobar IJssel een heel puike plek om je volgende weekend weg te boeken.

Restobar IJssel