Nederland, Amsterdam18 september 2017, door Maartje

Return to Sender

Nederland, Amsterdam, 18 september 2017, door Maartje

Return to Sender

Kleine meisjes worden groot. Zo ook Return to Sender. Waar het merk in 2006 startte met enkele kleine items, is Return to Sender voor 2017 gelanceerd als designercollectie van handgemaakte items. Verkrijgbaar bij de grote jongens Hudson’s Bay, &Klevering, Loft en andere designwinkels door het land. En hoewel de items uit de collectie ook meer volwassen zijn geworden, heeft het nog steeds de vrolijke kleuren en de onverwachte twist waardoor je ziet dat het meisje er vanbinnen ook heus nog is.

Barts-Boekje-return to sender 2

Return to Sender? Ja, dat merk dat je vooral kent van de vrolijke collectie kinder-, accessoires en interieuritems van Katja Schuurman. Oja. Door het initiatief van Schuurman worden (voornamelijk)  vrouwen in ontwikkelingslanden in staat gesteld een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen. De verkoop – en dus productie - van meer dan 1,5 miljoen producten heeft al bijgedragen aan het creëren van ruim 5.000 banen wereldwijd. Kijk, dat zijn cijfers om vrolijk van te worden.

Barts-Boekje-return to sender 1

Dit jaar moest het roer weer om. Nu vonden we dat persoonlijk niet echt nodig maar het resultaat is een wat serieuzere collectie, een nieuwe reeks van verkooppunten (dag HEMA!), een eigen webshop en een samenwerking met Plan Nederland. Zes Nederlandse designers en vakkundige handwerkers uit verschillende landen hebben een uitgebreide designcollectie weten op te zetten. Interieuritems als plaids en vazen, accessoires als tasjes en armbanden, papierwaren als notitieboekjes en slingers. In heldere pastels gecombineerd met aardse tonen en materialen. Eigenlijk een beetje zoals we Katja zelf ook vinden; aards en vrouwelijk maar die nooit saai volwassen zal worden. En daar houden we van.

Return to Sender