14 juli 2022, door Nina van Hilst

Kolifleur is Reverse Studio, tweedehands in de Jordaan in Amsterdam

14 juli 2022, door Nina van Hilst

Kolifleur is Reverse Studio, tweedehands in de Jordaan in Amsterdam

Wist je dat vintage van de woorden vingt (ans d’) âge komt? Leuk weetje wat ons ter ore kwam bij Reverse Studio. Een oude bekende met een nieuwe naam. Reverse heette voorheen Kolifleur. Waar ze mooie middensegment merkkleding aanbieden. Tweedehands van slechts een paar seizoenen oud that is. Niet vintage. Midden in de Jordaan in Amsterdam verkopen ze tweedehands mode van merken als Ganni, Sandro, Isabel Marant, Filippa K en Soeur.

 

Toch op zoek naar vintage? De mooiste vintage parels vind je bij deze shops.

Reverse Studio

Reverse Studio

Er zijn een paar dingen op duurzaam gebied waar we van vinden dat het the new normal zou moeten worden. Dat we allemaal automatisch een 5 minute beach of forest clean up doen als we tijd in de natuur spenderen. Per persoon een kleine moeite en een groot effect als iedereen het doet. Dat wasbare luiers – zoals in veel andere landen – de standaard is. Want iedere nieuwe ouder kan zich de groeiende afvalberg luiers wel voorstellen. En dat we net zo makkelijke tweedehands kleding kopen als nieuwe kleding. Daarvoor moeten er wel goede aanbieders zijn natuurlijk. En die zijn er. Al zitten ze soms een beetje verstopt. Zoals Reverse Studio die van het leuke winkeltje in de Pijp, naar alleen op afspraak en nu naar een lief hoekpandje in de Jordaan gingen. Dat moet je maar net weten natuurlijk. Maar weet je het eenmaal, dan fiets je er met plezier een straatje voor om.

Glitterhakken, leren jasjes, mooie blazers, schoenen, jumpsuits, enkellange jurken. Bij Reverse Studio hebben ze items die van nu zijn en tegelijkertijd van alle tijden zijn. Slow fashion van goede kwaliteit. En daardoor ook na een eerste leven nog mega geschikt voor een tweede. Die ongedragen en uitverkochte sneakers in jouw maat kan maar net zijn wat je zoekt. En dat truitje van Marant vond je altijd al zo mooi en hier tik je hem alsnog op de kop voor minder. En hoe tof is het om op de bruiloft van je vriendin te verschijnen in een mint kwaliteit outfit waar de planeet niet onder te lijden heeft. Daar straalt je outfit – en jij natuurlijk – nog net wat harder door hoor.

En ja, wat qua kleding verkocht wordt, moet er ook in komen. Ze kopen bij Reverse Studio dus ook kleding in. Van jou misschien? Er is een bepaalde standaard van stijl en kwaliteit. En natuurlijk moeten de items schoon en schadeloos zijn. Heb je geschikte kleding, dan kun je online een afspraak maken bij Reverse Studio.

Reverse Studio, Eerste Boomdwarsstraat 2, Amsterdam