België, Antwerpen8 juni 2016, door Maartje

Roest Antwerpen

België, Antwerpen, 8 juni 2016, door Maartje

Roest Antwerpen

Nee nee, niet verkeerd/ te snel lezen: we hebben het niet (alweer) over het Amsterdamse Roest, maar over een splinternieuwe met diezelfde naam maar dan in Antwerpen! De mannen achter De Burgerijde hamburgerzaak die inmiddels ook stilletjes Nederland aan het overnemen is: er zijn alweer zeven vestigingen, o.a. één op het Centraal Station in Amsterdam waar je via Deliveroo kunt bestellen, vonden het tijd voor een nieuw concept, terug in hun Antwerpen. Roest werd de naam en pal tegenover het MAS (Museum aan de Stroom), in de wijk Het Eilandjes dus, werd de locatie.

Barts-Boekje-Roest Antwerpen 2

Een eenvoudige menukaart met gerechten voor gemiddeld nog geen twintig euro. Kip piripiri, een heerlijke burger (uiteraard), gegrilde scampi met Aziatische roerbakgroente in teriyaki en basmatirijst, tuna melt en garnalenkroketten voor de lunch, om maar wat op te sommen. Simpel en goed, dat is het idee. En dan de zaak zelf: die is van nogal wat planten voorzien die overal tussen de houten stoelen, tafels en industriele lampen doorkomen. Levert op zich al wat kijkwerk op, maar vergeet niet nar beneden te kijken waar de glazen vloer zo mogelijk een nog grotere eye-cather is. Voorheen zat op de plek Roast; kreeft en Kagyu-Rund. Dat werd omgeturnd tot Roest: een eenvoudigere kaart en zodoende iets toegankelijker allemaal. Let wel even op de openingstijden: door de week gaat de zaak na de lunch namelijk een paar uur dicht om zich voor te bereiden op het diner en op maandag zijn ze dicht. Roest Antwerpen

Di Wo Do 12-14:30, Di Wo Do 18-22:00, Vr 12:00 – 22:30, Za 09:30 – 22:30, Zo 09:30 – 21:00

Als je er toch bent, ga dan ook even langs één (of meer) van deze adressen: link. Alles op het Eilandje, alles leuk, lekker en gezellig.