Nederland, Rotterdam19 juli 2016, door Maartje

Roffa Mon Amour, Rotterdam – 27 juli-31 juli 2016

Nederland, Rotterdam, 19 juli 2016, door Maartje

Roffa Mon Amour, Rotterdam – 27 juli-31 juli 2016

Filmfestival én lekker eten? Brace yourself voor Roffa Mon Amour, een excentriek filmfestival in de openlucht op het dak van het oude station Rotterdam Hofplein. Met uitzicht over de skyline van Rotterdam kun je hier van woensdag 27 juli tot en met zondag 31 juli met je koptelefoon op (silence cinema) genieten van de meest intrigerende films van zes opkomende regisseurs.*hartjesogen*. En dat dan onder het genot van een uitgebreid “eetprogramma”. Jawel, elke dag staan Toko Toorop (Indisch) en La Taqueria (Mexicaanse taco’s volgens manre’s recept) voor je klaar met verrassende festivalmaaltijden. Of stil je zoete trek met de suikervrije zoetigheden van Sue (niet alleen haar bites zijn er in overvloed, ook haar bananenbrood!). Ga je liever voor uitgebreid? Kan ook: op donderdag, vrijdag of zaterdag wordt er in La Grande Bouffe-stijl een exclusief diner aan een lange eettafel klaar gezet.

Donderdag koken Grace en Heba van Spilled Milk comfort food zonder grenzen. Denk Afrika, Azië en het Midden-Oosten op een bordje (€25,-).
Vrijdag is het de beurt aan Valerie Kuster van Op Het Dak (toepasselijk), wie, net als de hoofdpersonen uit de film van vrijdag (Shelley, Denemarken), haar eigen groenten verbouwt. Valerie belooft een modern en creatief 3-gangenmenu op tafel te zetten, met groenten en fruit afkomstig van haar dak-akker welke uitkijkt op het festivalterrein (€37,50).
Tot slot is zaterdag Paul Toorop aan de buurt van Toko Toorop (hij voorziet het festival zoals gezegd alle dagen van Indoburgers en Gado Gado salade). Op zaterdag pakt Paul uit met een gigantische Indische rijsttafel; Haute Cuisine van de Indische keuken (€25,-).

De La Grande Bouffe diners hebben beperkte plekken, dus reserveer via seeyou@roffamonamour.com.

 

Roffa Mon Amour

Hoewatwaar? Zaterdag en zondag opent het terrein bij de Hofbogen (vlakbij het CS van Rotterdam) al op tijd (zie onderstaande planning), en kun je gaan voor Sue’s High Tea, een Bloody Mary Brunch (want bloods mary’s en oesters zijn de beste start van je zondag toch?) of een lesje Pilates terwijl je (nee niet met je billen bloot) drinkt uit een kokosnoot.

Na zonsondergang start de film en op vrijdag staan er zelfs twee op de programmering, waarvan één tot in het holst van de nacht. Dan is het tijd voor Sundance film festivals hotste film van 2015, een unieke horror film met alle horror elementen you can wish for. Je bent gewaarschuwd. Kijk voor de verdere filmprogrammering op de website.

Jezelf verzekeren van een plekje en koptelefoon? Reserveer online. Roffa Mon Amour.

Wat handige info dan nog:

Toegang terrein gratis
Film: €7,50
Happy Meal (film, drankje, hapje eten): €17,-

Woensdag 27 juli 2016          18:00 – 00:30
Donderdag 28 juli 2016        18:00 – 00:30
Vrijdag 29 juli 2016               18:00 – 02:15 (nachtfilm The Witch, *rilling rilling*)
Zaterdag 30 juli 2016            14:00 – 00:30
Zondag 31 juli 2016                14:00 – 00:30