Nederland, Rotterdam5 oktober 2016, door Maartje

Roots – Hilton, Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 5 oktober 2016, door Maartje

Roots – Hilton, Rotterdam

Stephan Nijst, de chef-kok van Roots weet niet beter: hij kookt al jaren met de seizoenen mee. In het nieuwe restaurant van Hilton Rotterdam gaat hij een stap verder en zijn de seizoenen in ieder detail van het restaurant terug te vinden. In de zomer is de sfeer totaal anders dan in de herfst of winter, alsof je steeds weer een nieuwe zaak binnenstapt. Alles verandert vier keer per jaar: het interieur, de muziek, de aankleding van de tafels en zelfs de kleding van de bediening en de belichting is afgestemd op het jaargetijde van het moment.

roots-2

Wanneer je hier aan tafel schuift, ben je verzekerd van een unieke beleving. Alle zintuigen worden geprikkeld en een aantal gerechten zorgt voor spektakel aan tafel. Bijvoorbeeld de signature dish van het restaurant: dry aged rib eye die ingepakt wordt in hooi en bananenblad, om vervolgens met klei omhuld te worden en in de oven gegaard te worden. Aan tafel wordt de klei stuk geslagen en wordt de rib eye ter plekke getrancheerd.

Dus regel een oppas en dompel je een hele avond onder in de wereld die Roots heet. Of neem je mini mee en ga voor een lunch of early diner, je kunt de smaakpapillen van je kind natuurlijk niet vroeg genoeg prikkelen. Roots

Weena 10 * Rotterdam