Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 May 2019
  • 17-10-2018
  • Barts Boekje Junior, Barts Groene Hoekje, Winkelen

Sabbelproof, sociaal en knap: BORO*MINI

Sabbelproof, sociaal en knap: BORO*MINI

En toen mochten we op visite komen in een van de mooiste ateliers van Amsterdam. Knus qua grootte, rauw zoals een atelier hoort te zijn, doorleefd van de natuurlijke verf en met een heel goed en groen hart. Waar de oprichters van een redelijk nieuw merkje ons vertelden over het hoe en wat van hun liefde. BORO*MINI is gestart door Celia Geraedts en Lotje Terra. Nadat ze moeder werden wilden ze meer good doen met hun werk in de textielbranche. En een duurzame, sociale onderneming werd gecreëerd.

Met BORO*MINI maken de moeders en co. - die en co. komen we nog op terug - baby items als hydrofiele luiers, badcapes en slabbetjes. Handgeprint, handgeverfd en handgemaakt. Van organic katoen en met 100% plantaardige verf. Helemaal natuurlijk dus en veilig voor je kind. Sabbel-, lig- en spuugproof. En de items komen nog volledig door de knapheidsballotage ook.

BORO*ATELIER

En co. schreven we. Laten we daar eerst even mee beginnen. De twee oprichters van BORO*MINI kwamen er in het verse moederschap achter dat er nog steeds veel verborgen armoede is in Nederland. Ook bij nieuwe moeders. En dat de beste manier om dit tegen te gaan is om deze moeders - die vaak een afstand hebben tot de arbeidsmarkt - weer in het arbeidsproces te betrekken. Deze dames volgen binnen het BORO*ATELIER een leerwerktraject en worden zo - met de nieuw geleerde skills - begeleid naar het vinden van een baan. Dus jouw mooie cadeaus dragen bij aan een prettiger leven voor een andere mama. En dat maakt de cadeaus - die an sich al prachtig zijn - ineens nóg een stuk mooier.

BORO*MINI

De baby producten van BORO*MINI zijn dus sociaal én duurzaam. Ze worden met de hand gemaakt in het Amsterdamse atelier door een gezellig team van voornamelijk moeders. Van het het biologisch katoen tot aan het verven met planten en hun wortels, de babyproducten zijn 100% plantaardig. En daardoor niet alleen fijn voor je baby maar ook voor de planeet. Wij zeggen sociale, duurzame ondernemingen for the win! En dat we steeds meer van deze inspirerende merkjes gaan kopen. BORO*MINI staat bij ons voortaan tussen de favoriete kraamcadeaus voor vrienden.