Nederland6 maart 2023, door Sanne Carbaat

De fijnste werkplekken van Nederland (en welk Sapje je daarbij moet hebben)

Nederland, 6 maart 2023, door Sanne Carbaat

De fijnste werkplekken van Nederland (en welk Sapje je daarbij moet hebben)

Ietsje langer in je nest liggen, in de pauzes een blokje rond en niet de reistijd naar huis: wat zijn die thuiswerkdagen heerlijk. Zou je denken, tenminste.. want de concentratie in je eigen stekkie opzoeken is nog een hele kunst. Een huilende baby op de achtergrond, de huishoudelijke klusjes die naar je loeren en dat alles terwijl je met je inkomende calls bezig bent.

 

Dan gaan we liever de hort op, naar een plek waar je ook goede wifi tot je beschikking hebt, waar een fijne werksfeer hangt en er wellicht de mogelijkheid tot lunch en/of netwerken is. Locatie is key, want een lekkere lunch en goede bak koffie zijn een pre. Is het er licht en ruim opgezet? Zijn er genoeg stopcontacten en knappe hoekjes om te zitten? Al die fijne werkplekken door Nederland hebben we voor je verzameld in een overzichtelijk lijstje. Vergeet hierbij vooral je Sapje voor de energie niet mee te nemen en je bent klaar voor een nieuwe werkdag. Met de code Bart20 krijg je 20% korting op je Sapje-bestelling. 

S(n)apje?

S(n)apje?

Werkdruk, stress, deadlines, ai! Tijdens de piekmomenten wil goed eten en drinken er nog wel eens bij inschieten. Dat werkt juist averechts tijdens het presteren natuurlijk.

Voor het binnenkrijgen van de nodige vitaminen, op de makkelijke weg, neem je een sapje mee. Voor onderweg of om op te drinken op jouw favoriete remote werkplek. Sapje brengt duurzame sapjes aan huis. Deze kun je bestellen in een abonnementsvorm, als detox-kuur of gewoon los. In een glazen flesje geleverd (heel fijn, want deze zijn recyclebaar), zijn ze handig om mee te nemen. Met de code Bart20 krijg je 20% korting op je bestelling. 

Fosbury & Sons, Amsterdam

Fosbury & Sons, Amsterdam

Het lijstje met fijne werkplekken in Amsterdam is geboren tijdens de coronatijd, maar blijven groeien na de thuiswerkperiode.

In dat lijstje vind je toppers als Fosbury & Sons. Dat is een droomwerkplek slash kantoor slash vergaderzaal voor elke persoon. Alles, maar dan ook alles, is knap bij Fosbury & SonsEen beetje netwerken kan ook geen kwaad en daarvoor is deze lekkere werkplek (in het voormalige ziekenhuis aan de Prinsengracht) ideaal. Het is een hangout voor alle cool peeps uit Amsterdam en omgeving. Je kunt hier een lekkere lunch scoren, maar je eigen Sapje meenemen is zeker geen probleem. Vergeet vooral niet mee te doen met de leukste vrijmibo’s, die op vrijdag worden gehouden.

Bookstor, Den Haag

Bookstor, Den Haag

En natuurlijk willen we ook weleens werken in Den Haag (combineren met uitwaaien op het strand klinkt namelijk als muziek in de oren). Bookstor is een ideale boekenwinkel op het Koninklijke Noordeinde – waar het remote-werkpaleis van de Koning ook zit; zwaaien maar!

Deze plek bestaat al meer dan honderd jaar en door de hele winkel heb je plekken om rustig te werken en tegelijk inspiratie op te doen in de boeken. Met een beetje lekker weer zit je op het terras in de tuin ook heel fijn of voor op het terras aan de straatkant. We waarschuwen je wel, want eenmaal in de bookstore aan het werk en je wil nooit meer naar huis. De setting is net zo verwelkomend als het personeel en je zit er overal even rustig en fijn.

Lucifer Coffee Roasters, Eindhoven

Lucifer Coffee Roasters, Eindhoven

Vanuit Den Haag vliegen we zo door naar Eindhoven. Heerlijk werken in de Lichtstad hoor. Sapje openen in de trein en uitstappen bij Strijp-S of Centraal.

Waar we dan neerstrijken? Alle fijne plekjes vind je hier. Maar als we een plek mogen uitlichten dan is het Lucifer Coffee Roasters. Op meerdere locaties in en rondom de stad bestel jij je koffie en de lieve lui branden het voor je. Shout-out naar de zaak aan de Kleine Berg. Daar heb je de gezelligheid van de stad, maar zit je niet tussen de winkeldrukte (die stress willen we immers vermijden).

Jules, Haarlem

Jules, Haarlem

En ook in Haarlem wemelt het van de freelancers en mobiele werkers. Werkplekken in Haarlem genoeg, maar Jules is de favoriet. Als we in Haarlem moeten werken, dan gaan we hier heel graag heen. Niet alleen voor de lekkerste koffie en de leuke cadeaus die je hier kunt kopen, maar ook omdat je hier in een heerlijke serene omgeving onder het genot van een oat-milk-latte je mails kunt wegwerken. Oh en de kopjes, die kopen we daar graag om thuis in onze home-office het Jules gevoel voort te zetten.

BUNK, Utrecht

BUNK, Utrecht

En na alle steden in dit lijstje kan Utrecht natuurlijk niet achterblijven. Een lijstje met werkplekken staat voor je klaar.
Een van onze favorieten uit dat lijstje (en niet alleen om te slapen) is BUNK. De locatie is er eentje waarvoor je je kantoor of home-office voor een dag graag inruilt, want BUNK vind je in een oude kerk. De sfeer maakt het af en de prijzen die je betaalt voor een kopje koffie of lunch zijn erg lief voor de portemonnee.

Over Sapje

Over Sapje

Sapje maakt de sapjes in het Sap-Lab (s(n)ap je het nog?). In dat lab gaan verse groenten rechtstreeks de slowjuicer in. Met een beetje fruit (seizoensgebonden), specerijen, kruiden en zeewier wordt extra smaak en voedingsstoffen toegevoegd.

Resultaat? Honderd procent biologisch sap, dat bestaat uit minimaal 85 procent rauwe groenten. De vitaminebommetjes worden bij je thuis afgeleverd, in van die mooie glazen flesjes, op het moment dat jij wilt. Beschouw het een beetje als een gezonde melkboer.

De keuze uit sapjes van Sapje voor je werkdag is reuze, zo kunnen we allemaal wel wat sapjes met de naam Energy of Support gebruiken.

 

Sapje