5 februari 2021, door Anne Abendroth

De musthave sauzen van 2021

5 februari 2021, door Anne Abendroth

De musthave sauzen van 2021

Je kent het wel... Al die sausjes die je koelkast helemaal (totaal/ compleet/ volledig en veelal ongebruikt) opvullen. Mayonaise, curry, ketchup, mosterd... Altijd maar dezelfde sauzen die je kunt toevoegen aan de recepten die je inmiddels al uit je hoofd kent. Tijd voor verandering! Met dit lijstje van lekkere en nieuwe sauzen zit je gebakken. De musthaves voor in jouw koelkast, beloofd.

Restaurant Bougainville

Restaurant Bougainville

De sauzen van restaurant Bougainville in Amsterdam zijn sinds jaar en dag de lekkerste die we kennen – give or take a few. De gasten van het restaurant vragen al sinds de dag van de opening (nogmaals: je mag onze uitspraken met een korreltje zout nemen hoor) of het restaurant hun heerlijke saus ook los verkoopt…  Nou nee. Dat wil zeggen: toen niet. Iets met het geheim van de chef en dan moet je maar een tafeltje reserveren. Maar ook dat war einmal! Hun gebeden zijn gehoord: Restaurant Bougainville heeft haar Bougainville Shop gelanceerd. Alle overheerlijke sauzen worden nu op bestelling geleverd, zo, hop, je koelkast in. Waar wacht je nog op?

The Mayo Sisters

The Mayo Sisters

Het verhaal van de Amsterdamse Mayo Sisters (die ook echt zussen zijn) is bijna net zo lekker smeuïg als hun sauzen. Lang verhaal kort: kun je geen smakelijke veganistische mayonaise (& co) vinden, dan maak je hem zelf. De verschillende vegan suikervrije mayonaise van The Sisters zijn romig en echt lekker bij alles. Probeer zelf zeker de truffel mayo, piri piro mayo en hun aioli!

Benieuwd welke recepten Bart aanraadt met deze sauzen? Lees het hier!

Leuke home made sauzen om thuis uit te proberen

Leuke home made sauzen om thuis uit te proberen

Whiskey-cocktailsaus gemaakt van mayonaise, ketchup, cayennepeper en natuurlijk een druppel whiskey.

Citroen- of knoflookmayonaise gemaakt van mayonaise, volle yoghurt, geraspte of geperste knoflook, peterselie en citroensap.

Pesto-mayonaisesaus gemaakt van mayonaise, yoghurt en pesto.

*De hoeveelheden kan je op gevoel doen, dus probeer het lekker uit en enjoy!